Pressrum

Följ Nets

Black friday slår alla tidigare rekord för e-handeln i Sverige. DIBS och prisjakt har tagit fram statistik som visar hur stort intresset var i år

Pressmeddelande   •   Nov 28, 2015 09:32 CET

DIBS omsättning i köp via e-handel:

  • Black Friday jämfört med 2014 visar en ökning på 62% i omsättning.
  • Black Friday jämfört med 2014 visar en ökning på 61% i antal transaktioner.

”Webbutikernas försäljning under Black Friday har ökat dramatiskt jämfört med förra året. Det är en fantastisk utveckling som troligen beror på att de flesta butikerna har satsat hårt på att ha riktigt bra erbjudanden och att marknadsföra sig. Många butiker fortsätter dessutom sina kampanjer under hela helgen. Förmodligen klickade många svenskar hem julklapparna på rea under fredagen.” Daniel Larsson, Vice VD, DIBS Payment Services

Prisjakts köpintresse via e-handel:

  • Black Friday jämfört med 2014 visar en ökning på 85% i antal klick från Prisjakt ut till e-handlare.
  • Jämfört med en genomsnittlig fredag i november 2015 är ökningen 381%.

”Vi var förberedda på en trafikanstormning, men det vi sett överträffar alla förväntningar med råge. Black Friday blev riktigt stort redan förra året i Sverige, och både Prisjakt.nu och flera e-handlare rapporterade trafik- och orderrekord. Att vi då ser en sådan här ökning i år – det är helt galet!” Emil Hansson VD Prisjakt Sverige AB

Statistiken bekräftar e-handelns omfamning av Black Friday och en stor ökning i intresset för shoppingdagen från konsumenterna. Det går med andra ord att säga att detta blev året som Black Friday på nätet verkligen slog igenom hos Sveriges konsumenter.

DIBS erbjuder Nordens bredaste utbud av enkla och säkra betalningslösningar på nätet. DIBS startade 1998 och är ledande i Norden. Vi var först med att nå en miljard transaktioner och har idag över 15 000 nätbutiker med ett årligt försäljningsvärde på över 140 miljarder kronor.

Prisjakt är en av Sveriges största oberoende informations- och jämförelsetjänster. Företaget grundades 2002 i Ängelholm och jämför över en miljon produkter. Prisjakt driver förutom Prisjakt.nu i Sverige även Prisjakt.no, PriceSpy UK, PriceSpy NZ, PriceSpy IE, Hintaopas FI,samt en av Sveriges största mötesplatser för hembio och hifi-intresserade, Minhembio.com. Prisjakt Sverige AB ägs idag av Schibsted Tillväxtmedier AB.

DIBS erbjuder Nordens bredaste utbud av enkla och säkra betalningslösningar på nätet. DIBS startade 1998 och var då pionjärer inom betalningar på nätet – idag är de ledande i Norden. DIBS var först med att nå 1,5 miljard transaktioner och har idag över 15 000 nätbutiker med ett årligt försäljningsvärde på över 100 miljarder kronor. Varje år väljer 2 500 nya nätbutiker DIBS lösning. DIBS 100 medarbetare i Sverige, Danmark och Norge arbetar för att göra det enkelt att ta betalt på nätet.

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.

Har du frågor eller behöver hjälp?
DIBS Payment Services AB (publ)
Kungsgatan 32
111 35 Stockholm
Telefon: 08-527 525 00
sales@dibs.se


DIBS Payment Services i Göteborg
Kyrkogatan 25, vån 3
411 15 Göteborg
Telefon: +46 (0)31-600 800
sales@dibs.se