Pressrum

Följ Nets

Betallösningen Easy når 500 nordiska kunder på historiskt kort tid

Pressmeddelande   •   Aug 13, 2018 11:55 CEST

DIBS och Nets nya betallösning Easy växer snabbt i Norden. 500 kunder och 45 e-handelsplattformar är nu implementerade på rekordtid.

– Vi är mycket nöjda med denna framgång på så kort tid efter lansering. Mängder av konsumenter kan redan nu betala enkelt med ett klick i den integrerade checkouten och tiotusentals webbutiker har möjlighet att välja betallösningen från sin plattformsleverantör, säger Daniel Larsson, ‎vd på Netsägda betalningsföretaget DIBS.

DIBS och Nets allt-i-ett-lösning Easy som gör e-handel enklare för nordiska webbutiker och konsumenter, har nu nått 500 kunder och 45 e-handelsplattformar anslutna i Norden. Tjänsten lanserades i Sverige under andra halvåret ifjol, i Norge under december och i Danmark under januari i år. Redan nu kan mängder av konsumenter betala med bara ett klick hos de 500 anslutna webbutikerna och tiotusentals fler butiker har möjlighet att välja den nya betallösningen hos sin plattformsleverantör.

Easy gör betalningen mycket enkel för konsumenterna på flera sätt. Oavsett kort eller faktura så betalar man bara med ett klick. Flera leveransadresser kan sparas vilket möjliggör leverans till arbetet eller sommarstugan utan att lägga in uppgifterna varje gång. Dessutom kan flera kort sparas och man slipper då lägga in kortuppgifter överhuvudtaget vid köpet.

De flesta webbutiker har nu möjlighet att börja använda betalningslösningen Easy direkt eftersom det finns stöd för hos 40-talet e-handelsplattformar och de vanligaste open-sourcelösningarna som WooCommerce, Magento, OpenCart och Prestashop.

– Normalt tar det flera år att etablera en ny betallösning på marknaden och nu tog det några månader. Med våra kommande produktuppdateringar som bland annat abonnemangs- och företagsbetalningar är jag övertygad om att framgången kommer fortsätta med ökad kraft, fortsätter Daniel Larsson, ‎vd på Netsägda betalningsföretaget DIBS.

Easy i korthet:

  • Enklaste och snabbaste checkouten för alla betalsätt − helt inbäddad, betala med ett klick
  • Möjlighet att spara fakturauppgifter, flera betalkort och flera leveransadresser, och tjänsten kommer ihåg enheten man betalar med. Uppgifterna sparas i alla webbutiker anslutna till Easy och möjliggör betalning med endast ett klick, oavsett butik.
  • Enkel registrering för webbutiker på några minuter med BankID − helt pappersfritt.
  • Ett enda avtal för allt, inklusive alla betalsätt.
  • Enkel integration med färdig koppling till flera stora e-handelssystem och open source-moduler.
  • Användarvänlig administrationsportal ger webbutiken full kontroll över sin försäljning.
  • Integrerad med Nets tekniska plattform vilket ger högsta möjliga driftsäkerhet och är första steget mot målet att leverera kompletta och heltäckande betallösningar såväl på nätet som i fysiska butiker.

För mer information:
Daniel Larsson, vd DIBS
daniel.larsson@dibs.se, 0736-40 42 11

Om DIBS Payment Services
DIBS, ledande inom betalningar på nätet och en del av Nets, har det bredaste utbudet av enkla och säkra betalningslösningar på nätet i Norden. Företaget startade 1998 som pionjärer inom betalningar på nätet och var först med att nå 2 miljarder transaktioner. Idag har man fler än 15 000 nätbutiker i Norden som kunder med ett årligt försäljningsvärde på över 150 miljarder kronor. Varje år väljer tusentals nya nätbutiker DIBS lösning. DIBS drygt 100 medarbetare i Sverige, Danmark och Norge arbetar för att göra det enkelt att ta betalt på nätet.

Om Nets
Nets är specialister på innovativa och digitala betalningar. Genom att samla banker, företag och konsumenter i ett internationellt nätverk möjliggör Nets digitala betalningar. Nets har 2 400 medarbetare i både Norden och Baltikum och erbjuder ett brett utbud av korttjänster, kontoöverföringar samt betalningslösningar för företag och har omkring 300 000 olika typer av handlare som kunder.

Har du frågor eller behöver hjälp?
DIBS Payment Services AB (publ)
Kungsgatan 32
111 35 Stockholm
Telefon: 08-527 525 00
sales@dibs.se


DIBS Payment Services i Göteborg
Kyrkogatan 25, vån 3
411 15 Göteborg
Telefon: +46 (0)31-600 800
sales@dibs.se