Pressrum

Följ Nets

Daniel Larsson ny vd för DIBS Payment Services

Pressmeddelande   •   Jan 26, 2017 09:00 CET

Daniel Larsson, tidigare vice vd, blir vd för DIBS i Norden. Han tar över efter Eric Wallin som lämnade bolaget vid årsskiftet. DIBS som nyligen uppnådde två miljarder transaktioner är i en viktig fas där bolagen inom Netsgruppen utvecklar gemensamma lösningar för betalningar på nätet.

DIBS, ledande inom betalningar på nätet och en del av Nets, har utsett Daniel Larsson som ny vd för DIBS i Norden. Larsson var tidigare vice vd och tar över efter Eric Wallin som vid årsskiftet lämnade bolaget efter 13 år. Larsson är 35 år gammal och har arbetat fem år på DIBS, de senaste två åren som vice vd. Han sitter också med i ledningsgruppen för Nets affärsområde Merchant Services där han har en viktig roll när bolagen inom Netsgruppen utvecklar gemensamma lösningar för betalningar på nätet.

– Nets investerar mer än någonsin i e-handel och vi vill använda DIBS mycket starka marknadsposition i Sverige för att accelerera utvecklingen. Vi arbetar intensivt inom Netsgruppen för att snabbare och med större kraft komma ut med nya tjänster till kunderna och Daniel har en nyckelroll i det arbetet. Målet är kompletta och heltäckande lösningar så att man endast behöver vända sig till en part för betalningar såväl på nätet som i fysiska butiker, säger Asger Hattel,Group Executive Vice President, Merchant Services på Nets.

– Vi har det senaste året arbetat hårt tillsammans med bolagen inom Netsgruppen för att bygga nästa generations betallösningar. Den första konkreta tjänsten "Kom ihåg mig" lanserades i höstas, och snart släpper vi också en ny helhetslösning som vi arbetat intensivt med och som kommer göra det superenkelt att både ta betalt och betala på nätet, säger Daniel Larsson, ‎vd på DIBS.

Daniel Larsson tillträdde sin nya roll vid årsskiftet. Titeln blir formell i samband med Finansinspektionens godkännande, efter den ledningsprövning som myndigheten kräver, vilket förväntas inom kort.

För mer information:
Daniel Larsson, vd för DIBS
daniel.larsson@dibs.se, 0736-40 42 11

Om DIBS Payment Services
DIBS, ledande inom betalningar på nätet och en del av Nets, har det bredaste utbudet av enkla och säkra betalningslösningar på nätet i Norden. Företaget startade 1998 som pionjärer inom betalningar på nätet och var först med att nå 2 miljarder transaktioner. Idag har man fler än 15 000 nätbutiker i Norden som kunder med ett årligt försäljningsvärde på över 150 miljarder kronor. Varje år väljer tusentals nya nätbutiker DIBS lösning. DIBS drygt 100 medarbetare i Sverige, Danmark och Norge arbetar för att göra det enkelt att ta betalt på nätet.

Har du frågor eller behöver hjälp?
DIBS Payment Services AB (publ)
Kungsgatan 32
111 35 Stockholm
Telefon: 08-527 525 00
sales@dibs.se


DIBS Payment Services i Göteborg
Kyrkogatan 25, vån 3
411 15 Göteborg
Telefon: +46 (0)31-600 800
sales@dibs.se