Pressrum

Följ Nets

DIBS blir nu Nets

Pressmeddelande   •   Dec 12, 2019 14:45 CET

DIBS Payment Services, som förvärvades av Nets 2014, blir idag helt integrerat i Nets-koncernen. Efter 20 år försvinner därmed DIBS-varumärket och agerar framgent helt som Nets. Som ett resultat stärks koncernens e-handelserbjudande liksom den europeiska ambitionen.

– I vår ambition att bli bäst i Europa på betalningar ligger en storsatsning på e-handelserbjudandet. DIBS kunderbjudande är därför fortsatt en mycket viktig hörnsten i Nets och det blir ingen skillnad för kunderna, förutom fördelar så som tillgång till ett bredare utbud och en större tydlighet genom att vi agerar under samma varumärke, säger Patrick Höijer, Sverigechef för Nets.

DIBS blir från idag fullt ut integrerat i Nets och agerar framgent under Nets-varumärket. Genom integrationen i Nets-koncernen nyttjas all värdefull teknik, kompetens och expertis inom DIBS bättre. Kunderna behåller sina kontaktpersoner och lösningar, och kommer få bättre möjlighet till europeisk expansion liksom bättre tillgång till Nets hela produkterbjudande såsom lösningar för lojalitet, e-kvitton samt inlösen och betalterminaler för fysisk butik.

Nets nya e-handelserbjudande förenklar och sparar tid för webbutiker. De får tillgång till allt som krävs för att ta betalt hos en enda part, inklusive lokala betalsätt som Swish, Vipps och MobilePay. Man får även hjälp av lokala experter och support i alla länder som Nets är verksamma i. Att DIBS nu helt blir Nets, i kombination med de senaste förvärven i Tyskland och Polen, kommer också ge nordiska handlare bättre möjligheter att växa till nya marknader.

– Det kan förstås kännas vemodigt att det tjugo år gamla DIBS-varumärket går i graven men vi står verkligen starkare tillsammans. Och det är även bra för våra kunder, för tillsammans har vi det mest omfattande erbjudandet inom betalningar i såväl de enskilda länderna i Norden som i Europa, säger Anders Danielsson, Nordenchef för e-handel på Nets.

Nets förvärvade DIBS för fyra år sedan för att stärka erbjudandet inom nätbetalningar. Köpet innebar tillgång till en stark expertis inom e-handel, en viktig kundbas och ett väl utvecklat partnernätverk. Sedan bolaget förvärvades har verksamheten utvecklats framgångsrikt, och integrationen av DIBS är ytterligare ett naturligt steg mot koncernens mål att bli bäst i Europa på betalningar.

För mer information:
Patrick Höijer, Sverigechef Nets
phoij@nets.eu, 0709-60 36 79

Anders Danielsson, Nordenchef för e-handel på Nets
kadan@nets.eu, 0734-20 49 07

Om DIBS Payment Services
DIBS, som nu blir Nets, är ledande inom betalningar på nätet och har det bredaste utbudet av enkla och säkra betalningslösningar på nätet i Norden. Företaget startade 1998 som pionjärer inom nätbetalningar och var först med att nå 3 miljarder transaktioner. Idag har man fler än 15 000 nätbutiker i Norden som kunder med ett årligt försäljningsvärde på över 150 miljarder kronor. Varje år väljer tusentals nya nätbutiker DIBS lösning. DIBS drygt 100 medarbetare i Sverige, Danmark och Norge arbetar för att göra det enkelt att ta betalt på nätet.

Om Nets
På Nets ser vi enklare betallösningar som grunden för utveckling och tillväxt – både inom handeln och samhället. Nets-koncernen har 3 500 medarbetare i ett antal länder i Europa och inkluderar nu DIBS, tyska Concardis och polska Dotpay/eCard. Vi hjälper hundratusentals företag och handlare samt hundratals finansinstitut att göra det enklare för sina kunder, samtidigt som man levererar oöverträffad säkerhet och stabilitet. Att skapa en enklare morgondag är det som driver oss.

Har du frågor eller behöver hjälp?
DIBS Payment Services AB (publ)
Kungsgatan 32
111 35 Stockholm
Telefon: 08-527 525 00
sales@dibs.se


DIBS Payment Services i Göteborg
Kyrkogatan 25, vån 3
411 15 Göteborg
Telefon: +46 (0)31-600 800
sales@dibs.se