Pressrum

Följ Nets

DIBS erhåller uppdrag av Hemtex

Pressmeddelande   •   Jan 23, 2009 10:45 CET

DIBS Payment Services AB (publ), har tecknat avtal med Hemtex AB om leverans av betalningslösning för e-handel. Avtalet innebär att DIBS sköter transaktionerna för Hemtex e-handelsbutik.

Hemtex, som är Nordens ledande detaljhandelskedja för hemtextilier sedan 1973 har som affärsidé att genom sina 207 butiker samt Hemtex Webshop sälja ett prisvärt och funktionellt sortiment av textila produkter. Företaget börsnoterades hösten 2005.

- Betalningsförmedlingen för Hemtex Webshop kommer att hanteras av DIBS, som är en etablerad leverantör med säkra rutiner och stor trovärdighet i branschen. Det är oerhört viktigt för oss att alla köp genomförs på ett säkert sätt, och att våra kunder kan känna sig helt trygga med att handla via vår Webshop, säger Sanna Lindström, e-handelsansvarig Hemtex och fortsätter:

- Det finns en stor marknad även där vi inte har fysiska butiker. Dessutom växer e-handelsmarknaden hela tiden och självklart vill vi vara med och konkurrera på de digitala kanalerna.

- Vi välkomnar Hemtex som ny kund. Allt fler transaktioner görs via Internet varför detaljhandeln är helt beroende av ett snabbt och pålitligt betalsystem. Hemtex verksamhet passar mycket väl för just DIBS e-handelslösning med enkel och snabb funktionalitet, säger Eric Wallin, VD för DIBS.


För ytterligare information:
Eric Wallin, VD, DIBS Payment Services, telefon: +46 70 329 77 74
Se även in: www.dibs.se

DIBS Payment Services är Nordens ledande oberoende leverantör av funktionella, säkra och innovativa betaltjänster för handel via Internet. DIBS hanterar dagligen mer än 8 500 kunders transaktioner och har kontor i Stockholm, Göteborg, Oslo och Köpenhamn. DIBS är upptagen till handel på First North med HQ Bank som Certified Adviser. Läs mer på www.dibs.se

Hemtex är Nordens ledande hemtextilkedja med totalt 216 butiker i oktober 2008, varav 145 i Sverige, 40 i Finland, 12 i Danmark, 13 i Norge, 3 i Estland och 3 i Polen.

Har du frågor eller behöver hjälp?
DIBS Payment Services AB (publ)
Kungsgatan 32
111 35 Stockholm
Telefon: 08-527 525 00
sales@dibs.se


DIBS Payment Services i Göteborg
Kyrkogatan 25, vån 3
411 15 Göteborg
Telefon: +46 (0)31-600 800
sales@dibs.se