Pressrum

Följ Nets

DIBS ingår samarbete med tyska Pago

Pressmeddelande   •   Maj 28, 2008 11:16 CEST

DIBS Payment Services AB (publ), listat på First North, har ingått ett partneravtal med tyska betaltjänstföretaget Pago eTransaction Services GmbH. Samarbetet innebär att DIBS kan erbjuda sina kunder det tyska betalsättet GiroPay. Samarbetet innebär även att Pago skall assistera med lokal kortinlösen i Tyskland.

GiroPay som liknar den svenska modellen med betalning via internetbank är det betalsätt som har starkast tillväxt inom e-handeln i Tyskland. Tjänsten hade en tillväxt på över 200 % på den tyska marknaden under 2007.

- Sedan 2002 har vi erbjudit våra e-handelsbutiker möjligheten att ta betalt med Tysklands största betalsätt OELV. Nu har vi en komplett lösning för att ta betalt av tyska e-handelskonsumenter. Samarbetet med Pago ligger dessutom i linje med vår strategi att växa mot norra Europa med våra befintliga kunder. Mer än 40 % av våra kunder uppgav i vår senaste kundundersökning att de är intresserade av att expandera sin verksamhet till Tyskland, säger Eric Wallin, VD för DIBS.

Pago eTransaction Services GmbH, Köln, Tyskland är ett betaltjänstföretag som grundades 1999. Pago tillhandahåller regionala betalsätt för ett flertal länder och erbjuder sina tjänster via internationella samarbetspartners. Pagos tjänster nyttjas av fler än 6 000 europeiska kunder.

- Vi är mycket nöjda med att DIBS har valt att bli en av våra partners. Jag är övertygad om att våra produkter kommer att stärka DIBS marknadsledande position i Norden, säger Jürgen Herold, VD för Pago eTransactions Services.

För ytterligare information:
Patrik Müller, marknadschef, tel. 08-527 525 33 eller E-post: patrik.muller@dibs.se

DIBS Payment Services är Nordens ledande oberoende leverantör av funktionella, säkra och innovativa betaltjänster för handel via Internet. DIBS hanterar dagligen mer än 7 000 kunders transaktioner och har kontor i Stockholm, Göteborg, Oslo och Köpenhamn. DIBS är listat på First North med HQ Bank som Certified Adviser.

 

 

Har du frågor eller behöver hjälp?
DIBS Payment Services AB (publ)
Kungsgatan 32
111 35 Stockholm
Telefon: 08-527 525 00
sales@dibs.se


DIBS Payment Services i Göteborg
Kyrkogatan 25, vån 3
411 15 Göteborg
Telefon: +46 (0)31-600 800
sales@dibs.se