Pressrum

Följ Nets

DIBS och Danske Bank erbjuder den mobila betalningslösningen MobilePay för webbutiker

Pressmeddelande   •   Jan 28, 2015 13:20 CET

DIBS Payment Services, Nordens ledande leverantör av betalningslösningar på nätet, och Danske Bank har nu öppnat upp för webbutiker att erbjuda, det i Danmark snabbt växande betalsättet MobilePay, som mobil betalningslösning för handel på nätet.

MobilePay gör det enkelt för privatpersoner att med sin mobiltelefon överföra pengar mellan varandra och att göra köp i fysiska butiker. Nu kommer den efterlängtade lösningen MobilePay Online som möjliggör för konsumenter att betala lika enkelt när de handlar på nätet.

”Vi ser en stark efterfrågan av smidiga mobila betalningslösningar och vi är mycket stolta och glada över att fortsätta driva den mobila utvecklingen framåt genom att, tillsammans med Danske Bank erbjuda alla webbutiker som har försäljning i Danmark, tillgång till denna efterlängtade lösning.”säger Eric Wallin, VD på DIBS

Konsumenterna älskar mobilen

DIBS årliga e-handelsrapport, Svensk E-handel 2014, visar att webbutiker kan uppnå ökad försäljning genom att satsa på mobil optimering av sina butiker och samtidigt se till att kunderna slipper ange sina kortuppgifter varje gång de handlar vilket förenklar betalningen. MobilePay ger därmed möjlighet för butikerna att förbättra sin konvertering av besökande till betalande kunder.

För mer information kontakta Eric Wallin, VD på DIBS. Mobil: 070-329 77 74 e-mail: eric.wallin@dibs.se

Om MobilePay

MobilePay används idag av närmare 2 miljoner danskar för att föra över pengar mellan privatpersoner samt för att betala i fysiska butiker. Med MobilePay Online kan nu webbutiker med försäljning i Danmark också erbjuda betalsättet för köp via nätet.

DIBS erbjuder Nordens bredaste utbud av enkla och säkra betalningslösningar på nätet. DIBS startade 1998 och var då pionjärer inom betalningar på nätet – idag är de ledande i Norden. DIBS var först med att nå 1,5 miljard transaktioner och har idag över 15 000 nätbutiker med ett årligt försäljningsvärde på över 100 miljarder kronor. Varje år väljer 2 500 nya nätbutiker DIBS lösning. DIBS 100 medarbetare i Sverige, Danmark och Norge arbetar för att göra det enkelt att ta betalt på nätet.

Har du frågor eller behöver hjälp?
DIBS Payment Services AB (publ)
Kungsgatan 32
111 35 Stockholm
Telefon: 08-527 525 00
sales@dibs.se


DIBS Payment Services i Göteborg
Kyrkogatan 25, vån 3
411 15 Göteborg
Telefon: +46 (0)31-600 800
sales@dibs.se