Pressrum

Följ Nets

DIBS och Danske Bank lanserar mobila betalningar på nätet

Pressmeddelande   •   Jul 03, 2014 13:50 CEST

DIBS och Danske Bank utvidgar samarbetet kring den mobila betalningslösningen MobilePay. Detta betyder att danska MobilePay-användare nu kan handla på nätet med sina mobiler och inte bara som tidigare, överföra pengar mellan privatpersoner eller betala i fysisk butik.

Lösningen testas hos ett antal utvalda nätbutiker i Danmark. Under 2014 kommer tjänsten att erbjudas som ett nytt betalsätt till alla nätbutiker i Danmark.

DIBS roll i samarbetet har varit att vidareutveckla den tekniska betalningsplattformen för MobilePay på nätet.

- Vi är oerhört glada att se MobilePays enastående tillväxt av nya användare och transaktioner i Danmark. Genom dagens lansering av mobila betalningar på nätet öppnar vi upp för en genomgripande förändring av betalningsmönstren på den danska marknaden. Nätbutikerna har länge efterfrågat en mobil betalningslösning och vi har därför stora förhoppningar på att samarbetet med Danske Bank ska leda till en enklare handel på nätet både för konsumenter och för butiker,säger Eric Wallin, VD i DIBS.

- På ett år har fler än 1,4 miljoner konsumenter börjat använda MobilePay och på några få månader har 1 200 butiker inom fysisk handel börjat ta emot MobilePay. Dessutom har vi lanserat möjligheten att ta betalt med MobilePay i appar och nu tar vi ett stort steg med e-handel. Nu kan danskarna använda mobilen och MobilePay för enkla betalningar i alla kanaler. Det gör oss till en attraktiv bank för många av Danmarks privat- och företagskunder,säger Mark Wraa-Hansen, Chef för MobilePay-divisionen på Danske Bank.

För ytterligare information vänligen kontakta: Eric Wallin, VD, telefon: 08-527 525 03, mobil: 0703 29 77 74 eller e-post: eric.wallin@dibs.se

Om MobilePay

MobilePay är en app som gör det enkelt att betala och överföra pengar. Appen finns för iOS, Android och Windows Phone. Anslutna konsumenter kan betala direkt mellan varandra och till anslutna företag – både i butik och på nätet. 1,4 miljoner konsumenter och 1 200 företag är i dag anslutna till tjänsten. I år räknar Danske Bank med att det kommer göras 20 miljoner transaktioner till ett värde av 6 miljarder danska kronor.

DIBS erbjuder Nordens bredaste utbud av enkla och säkra betalningslösningar på nätet. DIBS startade 1998 och var då pionjärer inom betalningar på nätet – idag är de ledande i Norden. DIBS var först med att nå 1,5 miljard transaktioner och har idag över 15 000 nätbutiker med ett årligt försäljningsvärde på över 100 miljarder kronor. Varje år väljer 2 500 nya nätbutiker DIBS lösning. DIBS 100 medarbetare i Sverige, Danmark och Norge arbetar för att göra det enkelt att ta betalt på nätet.

Har du frågor eller behöver hjälp?
DIBS Payment Services AB (publ)
Kungsgatan 32
111 35 Stockholm
Telefon: 08-527 525 00
sales@dibs.se


DIBS Payment Services i Göteborg
Kyrkogatan 25, vån 3
411 15 Göteborg
Telefon: +46 (0)31-600 800
sales@dibs.se