Pressrum

Följ Nets

DIBS och Nets lanserar Easy − nästa generations betallösning som gör e-handel enklare än någonsin

Pressmeddelande   •   Jun 08, 2017 12:02 CEST

Netsgruppen lanserar nu en helt ny tjänst som förenklar alla steg i betalningen på nätet för både konsumenter och webbutiker. Den nya betallösningen som är utvecklad av DIBS och Nets har flera nya funktioner så som den enklaste och snabbaste checkouten på marknaden oavsett betalsätt, vilket gör det enklare än någonsin för konsumenter och hjälper webbutiker att öka konvertering.

– Easy är ett nytt kapitel som förändrar spelplanen för den nordiska e-handeln där vår ambition är ha marknadens bästa checkout för alla betalsätt. Våra studier visar att det är viktigt för konsumenterna att fritt kunna välja betalsätt – det har varit centralt under hela projektet. De kunder och partners som vi pratat med om tjänsten ser också mycket positivt på den nya lösningen, säger Daniel Larsson, ‎vd på DIBS.

Easy i korthet:

  • Enkel registrering för webbutiker på några minuter med BankID − helt pappersfritt.
  • Ett enda avtal för alla betalsätt.
  • Enklaste och snabbaste checkouten någonsin för konsumenter − helt inbäddad, betala med ett klick och full frihet att välja olika betalsätt såsom kort och faktura.
  • Inkluderar tjänsten "Kom ihåg mig" där nästan två miljoner kort är sparade.
  • Enkel integration för de vanligaste e-handelssystemen med flera open source-moduler.
  • Användarvänlig och mobilanpassad administrationsportal ger webbutiken full kontroll över sin försäljning.
  • Integrerad med Nets tekniska plattform vilket ger högsta möjliga driftsäkerhet och är första steget mot målet att leverera kompletta och heltäckande betallösningar såväl på nätet som i fysiska butiker.

Nu lanserar DIBS och Nets den nya allt-i-ett-lösningen Easy som tar nästa stora kliv in i e-handelns framtid. Den nya tjänsten som är den enda i sitt slag i Norden hjälper webbutiker att komma igång med verksamheten betydligt snabbare och enklare. Tjänsten som också gör e-handel ännu enklare, stabilare och säkrare för såväl webbutiker som konsumenter är baserad på en helt ny plattform.

Snabb registrering och enklare administration för webbutiker
Easy har helt pappersfri registrering genom BankID som väsentligt förkortar startstreckan att starta upp betalningar för sin webbutik, med målsättningen att vara igång inom 24 timmar. Man får ett enda avtal för alla betalsätt vilket gör administrationen enklare. Vi styr inte vilka betalsätt som butik eller konsument i slutändan väljer.

I den helt nya, mobilanpassade adminstrationsportalen kan man bekvämt följa försäljningen i detalj och i realtid, var man än befinner sig. Användarvänlighet är i fokus med hjälptexter, pekfingrar, tydlig översikt över alla betalningar och enkel hantering av exempelvis debitering, återbetalning och makulering. Tjänsten gör också en enda utbetalning för alla betalsätt vilket sparar tid för ekonomiavdelningen vid avstämning.

Den nya plattformen är också fördelaktig för partners som levererar e-handelssystem. Den tekniska integrationen blir smidig genom enkla och öppna systemgränssnitt liksom flera färdiga open source-moduler (WooCommerce, Magento (1 och 2), OpenCart och Prestashop). Det är dessutom möjligt för partners att låta webbutiker hantera betalningar direkt i partnerns e-handelssystem, så att kunden slipper logga in på flera ställen för att hantera sin webbutik.

Snabbaste och enklaste checkouten för konsumenter – oavsett betalsätt
Easy har den enklaste och snabbaste checkouten någonsin för konsumenter − oavsett betalsätt. Den nya checkouten är mobilanpassad och inbäddad, det vill säga man stannar hela tiden kvar i webbutikens kassa. Som konsument har man full frihet att välja betalsätt − det styrs inte mot något specifikt − och är lika enkelt att betala med alla typer. Det går att spara flera leveransadresser och flera kort, och tjänsten kommer ihåg enheten som man betalar med. Kunder som handlat en gång förut och sparat sina uppgifter kan betala med endast ett klick. På en ny enhet kommer man enkelt åt sin sparade information genom att endast ange e-mail och postnummer. Man kan också betala med alla internationella betalkort, liksom betala med företagskortet och få leveransen till företagets adress.

Kom ihåg mig − snart två miljoner sparade kort
Easy inkluderar den tidigare lanserade tjänsten “Kom ihåg mig" som i sig avsevärt förbättrar bekvämligheten för konsumenterna och som bidrar till att öka konverteringar för webbutikerna. Miljoner konsumenter som sparar sina kortuppgifterna kan handla lika enkelt i mer än 26 000 webbutiker i Norden med Netsgruppens betallösningar. Antalet sparade kort uppgår till nästan två miljoner och det sparas drygt 100 000 kort i veckan.

– Vi börjar se den fulla potentialen av investeringarna som Netsgruppen gjort inom e-handel, och denna heltäckande betallösning som är den enda i sitt slag i Norden gör det superenkelt för både webbutiker och konsumenter att ta betalt respektive betala på nätet. Med plattformsintegrationen mellan Nets och DIBS har vi också tagit ett viktigt steg mot målet att leverera kompletta och heltäckande betallösningar för såväl på nätet som i fysiska butiker säger, Jan Lundequist, produktansvarig för Nets e-handelslösningar i Sverige.

Tjänsten har testats med ett antal pilotkunder i Sverige och erbjuds nu till alla webbutiker hos anslutna partners. Många e-handelsplattformar står på kö för att integrera och ett flertal väntas anslutas de närmaste veckorna.

För att anmäla intresse klicka här: www.dibs.se/easy

För mer information:
Daniel Larsson, vd DIBS
daniel.larsson@dibs.se, 0736-40 42 11

Om DIBS Payment Services
DIBS, ledande inom betalningar på nätet och en del av Nets, har det bredaste utbudet av enkla och säkra betalningslösningar på nätet i Norden. Företaget startade 1998 som pionjärer inom betalningar på nätet och var först med att nå 2 miljarder transaktioner. Idag har man fler än 15 000 nätbutiker i Norden som kunder med ett årligt försäljningsvärde på över 150 miljarder kronor. Varje år väljer tusentals nya nätbutiker DIBS lösning. DIBS drygt 100 medarbetare i Sverige, Danmark och Norge arbetar för att göra det enkelt att ta betalt på nätet.

Om Nets
Nets är specialister på innovativa och digitala betalningar. Genom att samla banker, företag och konsumenter i ett internationellt nätverk möjliggör Nets digitala betalningar. Nets är etablerade i både Norden och Baltikum och erbjuder ett brett utbud av korttjänster, kontoöverföringar samt betalningslösningar för företag.

Har du frågor eller behöver hjälp?
DIBS Payment Services AB (publ)
Kungsgatan 32
111 35 Stockholm
Telefon: 08-527 525 00
sales@dibs.se


DIBS Payment Services i Göteborg
Kyrkogatan 25, vån 3
411 15 Göteborg
Telefon: +46 (0)31-600 800
sales@dibs.se