Pressrum

Följ Nets

DIBS slår rekord i antalet transaktioner under ett dygn

Pressmeddelande   •   Okt 11, 2013 14:15 CEST

I början av oktober slog DIBS, Nordens ledande leverantör av betalningslösningar på nätet, rekord med över 1,5 miljoner genomförda transaktioner under ett och samma dygn.

DIBS hanterar knappt hälften av alla transaktioner på nätet i Norden och rekordet för antalet genomförda transaktioner visar tydligt på e-handelns fortsatta tillväxt. Rekordet i antal transaktioner är 19 % högre än tidigare toppnotering som uppnåddes i början på juli i år.

”Utvecklingen visar på en stark underliggande tillväxt. Inte minst är det transaktioner i samband med återkommande betalningar som fortsatt växer starkt. Denna typ av transaktion utgör idag närmare en fjärdedel av samtliga transaktioner.” Eric Wallin, VD på DIBS.

Produkter och tjänster som betalas via abonnemang ökar stadigt. Telekomtjänster, media, och matkassar via nätet är bara några exempel där betalningen sker automatiskt via kort varje månad.

Med DIBS tjänst Lagrat kort slipper kunden uppge sitt kortnummer vid återkommande betalningar. Det möjliggör automatisk debitering vid abonnemang och förenklar för återkommande kunder i webbutiker.

DIBS är dessutom mycket nära att slå ett annat nordiskt rekord när man inom kort kommer att passera en miljard genomförda transaktioner på nätet

DIBS erbjuder Nordens bredaste utbud av enkla och säkra betalningslösningar på nätet. DIBS startade 1998 och var då pionjärer inom betalningar på nätet – idag är de ledande i Norden. DIBS var först med att nå 1,5 miljard transaktioner och har idag över 15 000 nätbutiker med ett årligt försäljningsvärde på över 100 miljarder kronor. Varje år väljer 2 500 nya nätbutiker DIBS lösning. DIBS 100 medarbetare i Sverige, Danmark och Norge arbetar för att göra det enkelt att ta betalt på nätet.

Har du frågor eller behöver hjälp?
DIBS Payment Services AB (publ)
Kungsgatan 32
111 35 Stockholm
Telefon: 08-527 525 00
sales@dibs.se


DIBS Payment Services i Göteborg
Kyrkogatan 25, vån 3
411 15 Göteborg
Telefon: +46 (0)31-600 800
sales@dibs.se