Pressrum

Följ Nets

DIBS Svensk E-handel 2018 − allt du vill veta i en rapport

Pressmeddelande   •   Sep 21, 2018 08:00 CEST

Nu släpps DIBS årliga rapport Svensk E-handel i sin helhet. Rapporten innehåller bland annat en ny beräkning av e-handelsmarknadens storlek och konkreta tal för hur mycket svenskarna spenderar inom ett stort antal branscher. Den innehåller också kartläggningar av vilka nya och gamla betalsätt konsumenterna gillar att använda och svenskarnas utlandshandel på nätet liksom mycket mer.

DIBS, ledande inom betalningar på nätet och en del av Nets, mäter e-handelsmarknaden varje år genom att intervjua 2 000 svenskar och publicerar nu uppgifterna i den årliga rapporten Svensk E-handel. Rapporten ger en detaljerad bild av den totala e-handeln och dess utveckling i Sverige liksom en jämförelse mellan de fyra nordiska länderna.

– Vi har mycket intressant läsning i årets rapport för den e-handelsintresserade. Bland nyheterna finns en ny unik kartläggning av svenskarnas hela konsumtion på nätet inklusive utlandshandel, en topplista över utländska butiker, omsättningen för 30 olika branscher och konsumenternas användning av Swish och Apple Pay. Jag tycker själv att det är den bästa rapporten som vi producerat under de tolv år vi gjort den, säger Daniel Larsson, vd för DIBS.

Huvudpunkterna i rapporten:

  • Den totala svenska e-handelsmarknaden för 2018, det vill säga för kategorierna resor, varor och tjänster, är nästan 268 miljarder kronor.
  • Det är framförallt varor och tjänster som driver utvecklingen. Rapporten innehåller nu konkreta tal för ett stort antal olika branscher.
  • Nätbaserade prenumerationstjänster som tv- och musikstreaming fortsätter att öka. Livsmedel och djurfoder ökar kraftigt.
  • De nya betalsätten för mobilen fortsätter framåt, med Swish som ledstjärna. Andra mobila betalsätt har svenskarna inte anammat i någon större utsträckning alls.
  • Handeln i utländska webbutiker fortsätter trenden med en långsam ökning och nu handlar 40 procent av svenskarna från utländska webbutiker. Rapporten innehåller anledningarna till varför svenskarna handlar respektive inte handlar i utländska webbutiker samt topplista över de populäraste webbutikerna i utlandet.
  • Nordisk jämförelse mellan Sverige, Norge och Danmark, förutom marknadernas storlek även en generell jämförelse om e-handeln länderna emellan.

Utöver det datamässiga innehåller rapporten även case, insikter och råd till webbutiker från DIBS e-handelsexperter.

Ett utdrag från rapporten går att beställa i tryckt version genom att maila ebba.edlund@dibs.se. Rapporten i sin helhet kan också laddas ner här: www.dibs.se/svenskehandel

Om DIBS rapport Svensk E-handel
DIBS årliga rapport Svensk E-handel 2018 är en statistikfylld rapport som ger en detaljerad bild av hur svenskarna handlar på nätet. Rapporten är baserad på en undersökning av YouGov som genomfördes under det andra kvartalet 2018 och som bygger på intervjuer med drygt 2 000 internetanvändare i Sverige. Moderbolaget Nets släpper sin rapport om betalningar i fysiska miljöer i slutet av september.

För mer information:
Daniel Larsson, vd DIBS
daniel.larsson@dibs.se, 0736-40 42 11

Om DIBS Payment Services
DIBS, ledande inom betalningar på nätet och en del av Nets, har det bredaste utbudet av enkla och säkra betalningslösningar på nätet i Norden. Företaget startade 1998 som pionjärer inom betalningar på nätet och var först med att nå 2 miljarder transaktioner. Idag har man fler än 15 000 nätbutiker i Norden som kunder med ett årligt försäljningsvärde på över 150 miljarder kronor. Varje år väljer tusentals nya nätbutiker DIBS lösning. DIBS drygt 100 medarbetare i Sverige, Danmark och Norge arbetar för att göra det enkelt att ta betalt på nätet.

Har du frågor eller behöver hjälp?
DIBS Payment Services AB (publ)
Kungsgatan 32
111 35 Stockholm
Telefon: 08-527 525 00
sales@dibs.se


DIBS Payment Services i Göteborg
Kyrkogatan 25, vån 3
411 15 Göteborg
Telefon: +46 (0)31-600 800
sales@dibs.se