Pressrum

Följ Nets

E-handeln växer så det knakar − tre miljarder transaktioner i Norden för DIBS

Pressmeddelande   •   Apr 25, 2019 09:44 CEST

DIBS genomförda transaktioner har nu passerat tre miljarder stycken och är ett av bevisen för den accelererande tillväxten för e-handeln i Norden. Ökningen går också allt snabbare.

DIBS, ledande inom betalningar på nätet och en del av Nets, har nått tre miljarder genomförda transaktioner på nätet i Norden. Den första miljarden transaktioner tog 15 år. Den andra miljarden tog tre år och den tredje miljarden tog bara två år.

– Tillväxten för e-handeln i Norden fortsätter starkt och våra genomförda transaktioner är ett bra mått för detta. Utöver att konsumenterna handlar allt från mat till bilar på nätet så digitaliseras även tjänster inom exempelvis den offentliga sektorn. Det ska bli spännande att se hur snabbt den fjärde miljarden går, säger Patrik Müller, e-handelsexpert på Netsägda DIBS.

En transaktion är detsamma som ett enskilt köp eller betalning på nätet, genom en webbutik, en app eller abonnemangsbetalningar som streamingtjänster.Sedan starten av företaget 1998 då DIBS var pionjärer inom e-handel tog det 15 år att uppnå den första miljarden transaktioner. Den andra miljarden uppnåddes fem gånger snabbare det vill säga tre år och den tredje miljarden omkring sju gånger snabbare − blott två år.

Således är tillväxten fortsatt stark för e-handeln i hela Norden. Marknaden i Sverige där klart flest konsumenter finns är störst med nästan 268 miljarder kronor. Därefter följer Danmark med 186 miljarder, Norge med 156 miljarder och Finland med 127 miljarder. Genomsnittskonsumenten i Sverige handlar dock för något mindre än i Norge och Danmark: cirka 3 100 kronor per månad jämfört med danskarnas 3 700 kronor och norrmännens 3 500 kronor. Finländska konsumenter handlar för minst per månad, 2 700 kronor.

Det fortsätter också att ske en överflyttning från andra betalningskanaler. Som exempel betalas allt fler parkeringsavgifter numera genom appar som är nätbaserade, tidningars digitala innehåll betalas på nätet och det dyker upp fler marknadsplatser där man kan köpa och sälja begagnade varor direkt på nätet. Även offentlig sektor erbjuder numera sina medborgare möjligheten att kunna betala direkt på nätet, en trend som är tydlig i hela Norden.

För mer information:
Patrik Müller, e-handelsexpert på Netsägda DIBS
patrik.muller@dibs.se, 0709-37 04 20

Om DIBS Payment Services
DIBS, ledande inom betalningar på nätet och en del av Nets, har det bredaste utbudet av enkla och säkra betalningslösningar på nätet i Norden. Företaget startade 1998 som pionjärer inom betalningar på nätet och var först med att nå tre miljarder transaktioner. Idag har man fler än 15 000 nätbutiker i Norden som kunder med ett årligt försäljningsvärde på över 150 miljarder kronor. Varje år väljer tusentals nya nätbutiker DIBS lösning. DIBS drygt 100 medarbetare i Sverige, Danmark och Norge arbetar för att göra det enkelt att ta betalt på nätet.

Har du frågor eller behöver hjälp?
DIBS Payment Services AB (publ)
Kungsgatan 32
111 35 Stockholm
Telefon: 08-527 525 00
sales@dibs.se


DIBS Payment Services i Göteborg
Kyrkogatan 25, vån 3
411 15 Göteborg
Telefon: +46 (0)31-600 800
sales@dibs.se