Pressrum

Följ Nets

EasyPark väljer DIBS betalningslösning

Pressmeddelande   •   Apr 26, 2013 14:18 CEST

DIBS, Nordens ledande leverantör av betalningslösningar för e-handel, meddelar att EasyPark väljer DIBS betalningslösning för sin mobiltjänst för parkeringsbetalningar. Appen gör det enklare att betala för parkering i hela Norden , Tyskland och Italien.

EasyParks app förenklar parkering med flera smarta funktioner. Bland annat kan man betala i förväg, slippa betala för mycket, få alla parkeringskostnader redovisade på en faktura eller kort och växla mellan olika bilar och betalkort med mer. EasyPark har full täckning i hela Norden, Tyskland och Italien samt förbereder lansering i fler länder.

– EasyPark visar hur en smart app kan förenkla vardagen. Vi är glada att de väljer vår betalningslösning som har betalningsfönster optimerade för appar och alla andra digitala kanaler, säger Eric Wallin VD på DIBS.

– EasyPark är i en expansiv tillväxtfas och ser kraftigt ökande volymer för app-betalningar av parkeringar. Marknaden är i sin linda och vi driver utvecklingen genom att lansera nya tjänster som boendeparkering och nya länder. Vi valde DIBS betalningslösning för att göra det enkelt för konsumenten i hela processen, säger Johan Birgersson, VD för EasyPark.

Under 2012 ökade antalet app-betalningar hos EasyPark med 41 procent från första till sista kvartalet. EasyPark är därmed en av Nordens mest använda appar för mobila betalningar och mer än två miljoner parkeringar har gjorts med appen. Bolaget förväntar sig kraftig tillväxt under den närmaste tiden. Appen finns för iPhone och Android och går att använda i Sverige, Norge, Danmark, Finland, Tyskland och Italien.

För ytterligare information vänligen kontakta:
Eric Wallin, VD DIBS, tel. 08-527 525 03 alternativt 0703 29 77 74 eller e-post: eric.wallin@dibs.se
Johan Birgersson, VD EasyPark tel. 0733 254 036 eller e-post: johan@birgersson.easypark.se

DIBS erbjuder Nordens bredaste utbud av enkla och säkra betalningslösningar på nätet. DIBS startade 1998 och var då pionjärer inom betalningar på nätet – idag är de ledande i Norden. DIBS var först med att nå 1,5 miljard transaktioner och har idag över 15 000 nätbutiker med ett årligt försäljningsvärde på över 100 miljarder kronor. Varje år väljer 2 500 nya nätbutiker DIBS lösning. DIBS 100 medarbetare i Sverige, Danmark och Norge arbetar för att göra det enkelt att ta betalt på nätet.

Har du frågor eller behöver hjälp?
DIBS Payment Services AB (publ)
Kungsgatan 32
111 35 Stockholm
Telefon: 08-527 525 00
sales@dibs.se


DIBS Payment Services i Göteborg
Kyrkogatan 25, vån 3
411 15 Göteborg
Telefon: +46 (0)31-600 800
sales@dibs.se