Pressrum

Följ Nets

Ikano Bank väljer Nets som leverantör i Europa

Pressmeddelande   •   Mar 05, 2020 09:24 CET

Utöver att hantera betalningar och relaterade tjänster för Ikano Bank kommer Nets också driva bankens nya låneplattform för kunder över hela Europa.

Efter en upphandling har Ikano Bank valt Nets för att stödja sina tjänster internationellt under de kommande fyra åren. Nets kommer att driva Ikanos Banks låneplattform, hantera korttransaktioner och relaterade tjänster till bankens kunder. Avtalet återspeglar Nets fortsatta expansion för att stödja företag i Europa.

− Vi valde att bygga vidare på vårt befintliga samarbete med Nets eftersom det ger oss en enkel, innovativ och konkurrenskraftig lösning som kan stödja våra kunders förändrade behov. Nets har arbetat hårt för leverera en skräddarsydd helhetslösning, säger Peter Axemo, produktchef på Ikano Bank.

Torsten Hagen Jørgensen, chef för affärsområdet Issuer & eSecurity Services på Nets, adderar:

− Det utökade partnerskapet är en viktig milstolpe för vår europeiska expansion. Genom att konsolidera vårt utbud av tjänster under en enkel prismodell gör vi det möjligt för Ikano Bank att få en tydlig kostnadsbild. Vår ambition är att göra det enkelt att använda och skala upp komplexa system så att företag som Ikano kan fokusera på sin egen kärnverksamhet.

Implementering och migrering till den nya plattformen är påbörjad och målet är att lansera de första tjänsterna för Ikano Banks kunder hösten 2020.

För mer information kontakta:

Nets presschef Søren Winge, +45 29 48 26 46, swing@nets.eu

Om Nets
På Nets ser vi enklare betallösningar som grunden för utveckling och tillväxt – både inom handeln och samhället. Nets-koncernen har 3 500 medarbetare i ett antal länder i Europa och inkluderar nu DIBS, tyska Concardis och polska Dotpay/eCard. Vi hjälper hundratusentals företag och handlare samt hundratals finansinstitut att göra det enklare för sina kunder, samtidigt som man levererar oöverträffad säkerhet och stabilitet. Att skapa en enklare morgondag är det som driver oss.

Har du frågor eller behöver hjälp?
DIBS Payment Services AB (publ)
Kungsgatan 32
111 35 Stockholm
Telefon: 08-527 525 00
sales@dibs.se


DIBS Payment Services i Göteborg
Kyrkogatan 25, vån 3
411 15 Göteborg
Telefon: +46 (0)31-600 800
sales@dibs.se