Pressrum

Följ Nets

Milstolpe för handel på nätet − två miljarder transaktioner genomförda i Norden för DIBS

Pressmeddelande   •   Dec 21, 2016 08:30 CET

Den första miljarden transaktioner på nätet i Norden tog 15 år den andra miljarden som nåddes i förra veckan tog bara tre år. Förutom att DIBS ensamt kan stoltsera med detta massiva antal transaktioner på nätet är det också ett bevis på den accelererande tillväxten för e-handeln i Norden.

DIBS, ledande inom betalningar på nätet och en del av Nets, nådde i förra veckan en milstolpe då två miljarder transaktioner passerades. En transaktion är detsamma som ett enskilt köp eller betalning på nätet, genom en webbutik, en app eller abonnemangsbetalningar som streamingtjänster.Sedan starten av företaget 1998 då man var pionjärer inom e-handel så tog det 15 år att uppnå den första miljarden transaktioner, vilket skedde 2013. Den andra miljarden transaktioner tog bara tre år och uppnåddes hela fem gånger snabbare.

– Tillväxten för e-handeln i Norden är närmast expontentiell. Vi är stolta och glada över att ha lyckats växa så snabbt de senaste tre åren och dessutom kunnat öka vår upptid, säger Daniel Larsson, vice vd på DIBS.

Tillväxten är fortsatt stark för e-handeln i hela Norden. I Sverige beräknas omsättningen att passera 100 miljarder kronor i år och för hela Norden exklusive Finland 279 miljarder kronor, enligt DIBS rapport Svensk E-handel som presenterades tidigare i höst.

Under företagets 18 år och i synnerhet de senaste tre åren så har mängder av renodlade webbutiker startats och allt fler vanliga butiker har även börjat erbjuda sina kunder e-handel, så kallad omnikanal. Nya tjänster har uppstått där man endast kan betala på nätet som exempelvis spel om pengar i form av casino, poker och betting, mängder av olika typer av appar, digital media/underhållning som datorspel och köp inom enskilda spel. Det har också skett − och fortsätter att ske − en överflyttning från andra betalningskanaler. Som exempel betalas allt fler parkeringsavgifter numera genom appar, tidningars digitala innehåll betalas även för på nätet och det dyker upp fler marknadsplatser där man kan köpa och sälja begagnade varor direkt på nätet. Även viss offentlig sektor erbjuder numera sina medborgare möjligheten att kunna betala direkt på nätet, en trend som är tydlig i hela Norden.

– Det finns inget som tyder på att hastigheten kommer minska framöver, snarare tvärtom. Att få vara med om denna banbrytande utveckling där allt fler inser fördelarna med att kunna erbjuda betalning på nätet och allt fler människor väljer att betala på nätet är mycket spännande, avslutar Daniel Larsson, ‎vice vd på DIBS.

För mer information:
Daniel Larsson, vice vd på DIBS
daniel.larsson@dibs.se, 0736-40 42 11

Om DIBS Payment Services
DIBS, ledande inom betalningar på nätet och en del av Nets, har det bredaste utbudet av enkla och säkra betalningslösningar på nätet i Norden. Företaget startade 1998 som pionjärer inom betalningar på nätet och var först med att nå 2 miljarder transaktioner. Idag har man fler än 15 000 nätbutiker i Norden som kunder med ett årligt försäljningsvärde på över 150 miljarder kronor. Varje år väljer tusentals nya nätbutiker DIBS lösning. DIBS drygt 100 medarbetare i Sverige, Danmark och Norge arbetar för att göra det enkelt att ta betalt på nätet.

Har du frågor eller behöver hjälp?
DIBS Payment Services AB (publ)
Kungsgatan 32
111 35 Stockholm
Telefon: 08-527 525 00
sales@dibs.se


DIBS Payment Services i Göteborg
Kyrkogatan 25, vån 3
411 15 Göteborg
Telefon: +46 (0)31-600 800
sales@dibs.se