Gå direkt till innehåll
Mobiltelefonen blir kontaktlös betalterminal genom Nets och Softpays nya lösning

Pressmeddelande -

Mobiltelefonen blir kontaktlös betalterminal genom Nets och Softpays nya lösning

Nu kan mobiltelefonen användas som försäljningsställe – vid hyllan i butiken, bordet i restaurangen, kundens entré, på festivaler eller i tågets matvagn. Köp och betalning sker enkelt där kunden är, vilket eliminerar köer och väntetid i kassan.

Nets lanserar nu den nya betallösningen Softpay, som förvandlar mobiltelefoner eller surfplattor till kontaktlösa betalterminaler. Betallösningen har utvecklats tillsammans med det danska betalföretaget Softpay.io.

– Idag krävs flexibilitet, mobilitet och snabbhet vid försäljning och med Softpay förenklar vi betalprocessen för såväl konsumenter som handlare. Lösningen är både enkel att använda, säker och kostnadseffektiv, säger Louise Richardson, Sverigechef för Nets.

Softpay är en mobilapplikation för Android-enheter, så som mobiltelefoner eller surfplattor, som stödjer kontaktlösa transaktioner både med och utan PIN-kod. Applikationen använder sig av den trådlösa NFC-tekniken och kan integreras i handlarens kassasystem eller användas som en fristående lösning.

– Tillsammans med Nets introducerar vi en enkel och kostnadseffektiv mobil betallösning som digitaliserar fysisk handel inom många olika områden, med stora fördelar för såväl handlare som konsumenter. Betalflödet blir mer mobilt och effektivt och lösningen är lika enkel att använda som att implementera, säger Craig Jacoby, VD på Softpay.io.

För mer information:
Martin Ågren, presskontakt Nets Sverige
0707-83 55 01

Ämnen

Kategorier


Om Softpay.io
Softpay är ett företag som fokuserar på mobila betalapplikationer, som förvandlar mobiltelefoner och andra Android-enheter till kontaktlösa betalterminaler med PIN-kod (SoftPOS/Tap-to-phone-lösningar). Softpays lösningar är godkända av Visa, Mastercard och danska Dankort och finns tillgängliga för både stora och små handlare i Europa och USA. För mer information besök https://softpay.io 

Om Nets
Nets, en del av den ledande europeiska betalleverantören Nexi Group, stödjer handlare, företag och konsumenter inom betalningar. Genom att förenkla betalningar och tillhandahålla de mest innovativa och pålitliga lösningarna hjälper vi handlare, företag och finansiella institutioner att bättre betjäna sina kunder och skapa tillväxt. För mer information besök www.nets.eu eller www.nexigroup.com Presskontakt

Patrik Müller

Patrik Müller

Presskontakt E-handelsexpert, Nets +46 709 370 420 Följ Patrik på LinkedIn
Søren Winge

Søren Winge

Presskontakt Head of Press Relations, Nets Norden +45 29 48 26 46
Peter Glüsing Pedersen

Peter Glüsing Pedersen

Presskontakt Head of Media Relations, Nordics Norden +45 29 48 26 46

Välkommen till Nets!

Nets, en del av den ledande europeiska betalleverantören Nexi Group, stödjer handlare, företag och konsumenter inom betalningar. Genom att förenkla betalningar och tillhandahålla de mest innovativa och pålitliga lösningarna hjälper vi handlare, företag och finansiella institutioner att bättre betjäna sina kunder och skapa tillväxt. För mer information besök www.nets.eu eller www.nexigroup.com

Nets
Hammarbybacken 27
120 30 Stockholm
Sverige