Pressrum

Följ Nets

Mopper lanserar digitala biljetter med DIBS betalningslösning för smarta mobiler

Pressmeddelande   •   Okt 19, 2012 14:30 CEST

DIBS, Nordens ledande leverantör av betalningslösningar för e-handel, levererar betalningslösning till Mopper för deras tjänst för digitala biljetter och mobil försäljning. Moppers biljetter bygger på QR-koder i smarta mobiler som lanserades tillsammans med Djurgården Fotboll under våren 2012.

Moppers app är ett nytt sätt för Djurgården Fotboll att marknadsföra, sälja, distribuera och kontrollera biljetter till sina matcher. Biljetterna säljs dels genom skanning av en QR-kod, men finns också tillgängliga inuti appen. I appen kan användarna även förköpa korv, kaffe och annan dryck för att slippa stå i kö vid kioskerna samt slippa betala med kontanter.

Med Mopper slipper konsumenten pappersbiljetter. Konsumenten köper och betalar biljetten med mobilen och erhåller då både ett SMS och ett mail med en länk som fungerar som en digital biljett när den aktiveras. Den digitala biljetten visas vid insläppet på Stadion för entrépersonalen som enkelt och snabbt kontrollerar biljetten. Kunden behöver alltså inte hämta biljetten på arenan eller hos ett ombud. Samma sak gäller den mat och dryck som kan köpas i appen. Allt sker i mobilen.

Mopper använder DIBS betalningslösning för mobila kortbetalningar med ett betalningsfönster som är optimerat för mobiler. Dessutom använder de funktionen för återkommande köp vilket innebär att kunden kan låta DIBS spara kunduppgifterna. Vid nästa köp kan kunden därför genomföra sitt köp utan att registrera sina uppgifter igen. DIBS hanterar användarnas kreditkortsinformation med samma säkerhet som för DIBS övriga betalningslösningar. Hela betalningsprocessen sker i DIBS system som är PCI-certifierat.

– Moppers digitala biljetter är ett bra exempel på hur mobila lösningar förenklar för kunder och leverantörer. Vi välkomnar dem som samarbetspartner och ser framemot att bidra till deras framgång, säger Eric Wallin, VD på DIBS.

– Mopper gör det enklare, smidigare och säkrare att köpa och distribuera biljetter. Vårt arbetssätt matchar väl med DIBS syn på betalningar och vi ser framemot att samarbeta inom mobila lösningar, säger Mats Larson, VD på Mopper.

Mopper AB erbjuder appen Mopper till smarta mobiler. Mopper hjälper konsumenter att enkelt få information eller shoppa med mobilen, i det här fallet biljetter. Mopper erbjuder annonsörer en möjlighet att brygga offline och online marknadsföring, eftersom traditionella trycksaker blir klickbara och samtidigt mer mätbara.

För ytterligare information vänligen kontakta:
Eric Wallin, VD DIBS, tel. 0703 29 77 74 eller e-post: eric.wallin@dibs.se
Mats Larson, VD Mopper, tel. 0733-60 10 00 eller e-post: mats@mopper.se

DIBS erbjuder Nordens bredaste utbud av enkla och säkra betalningslösningar på nätet. DIBS startade 1998 och var då pionjärer inom betalningar på nätet – idag är de ledande i Norden. DIBS var först med att nå 1,5 miljard transaktioner och har idag över 15 000 nätbutiker med ett årligt försäljningsvärde på över 100 miljarder kronor. Varje år väljer 2 500 nya nätbutiker DIBS lösning. DIBS 100 medarbetare i Sverige, Danmark och Norge arbetar för att göra det enkelt att ta betalt på nätet.

Har du frågor eller behöver hjälp?
DIBS Payment Services AB (publ)
Kungsgatan 32
111 35 Stockholm
Telefon: 08-527 525 00
sales@dibs.se


DIBS Payment Services i Göteborg
Kyrkogatan 25, vån 3
411 15 Göteborg
Telefon: +46 (0)31-600 800
sales@dibs.se