Pressrum

Följ Nets

MQ lanserar webshop med DIBS betalväxel

Pressmeddelande   •   Okt 18, 2010 10:45 CEST

DIBS, Nordens ledande leverantör av betalningslösningar för e-handel, meddelar att MQs nya webshop lanserats med DIBS betalväxel för betalningar över internet. Projektet sker i samarbete med Viskan Distanshandel som är teknikleverantör till MQ och partner med DIBS.

- Att kunna shoppa online är en självklarhet för en varumärkeskedja som MQ och våra kunder. Vi lanserar därför e-handel för delar av vårt sortiment som ett komplement till våra butiker runt om i Sverige, säger Johan Elfner, VD på MQ Holding AB. Vi valde DIBS för att de är en ledande och stabil leverantör och för att deras lösningar är väl integrerade med vår teknikplattform via Viskan Distanshandel.

- Vi är glada att MQ lanserar en webshop med vår betalväxel. Detta är ett framgångsrikt samarbete genom vårt nätverk av teknikpartners som gör det lätt att lansera e-handel, säger Eric Wallin, VD på DIBS. Just mode växer rekordsnabbt på nätet. DIBS E-handelsindex 2010 lanseras senare i höst och visar att 82% av de svenska konsumenterna avser att öka sina inköp av mode på nätet de närmaste 12 månaderna.

Genom DIBS erbjuder MQ betalningar med ett antal kort, banköverföring från ledande bankerna och betalning med faktura. Sajten har testats framgångsrikt under en månad av en begränsad testgrupp. Inledningsvis erbjuds ett urval av MQs sortiment. Bland MQs varumärken på nätet finns idag 365 Sunshine, Björn Borg, Blueprint, Bläck, Bondelid, Calvin Klein, Diesel, Emilio, Fred Perry, In Wear, Levi’s, Lyle & Scott, Peak Performance, Scotch & Soda, Stockh lm och Zoul.

För ytterligare information vänligen kontakta:
Eric Wallin, VD DIBS, 0703 29 77 74 eller
eric.wallin@dibs.se
Johan Elfner, VD MQ eller Anna Färnevik, PR-och reklamchef MQ, 031-388 80 00

DIBS Payment Services är Nordens ledande oberoende leverantör av funktionella, säkra och innovativa betaltjänster för handel via Internet. DIBS hanterar dagligen mer än 13 000 kunders transaktioner och har kontor i Stockholm, Göteborg, Oslo och Köpenhamn. DIBS är listat på First North med NASDAQ OMX som Certified Adviser. Läs mer på www.dibs.se

MQ är en av Sveriges ledande varumärkeskedjor. Genom en mix av egna och externa varumärken erbjuder MQ män och kvinnor kläder med hög modegrad i attraktiva butiker. Butikskedjan omfattar i dagsläget 106 butiker och ambitionen är att etablera MQ som den ledande varumärkeskedjan i Norden. MQ-aktien är noterad vid NASDAQ OMX Stockholm sedan den 18 juni 2010. För mer information se www.MQ.se.

Har du frågor eller behöver hjälp?
DIBS Payment Services AB (publ)
Kungsgatan 32
111 35 Stockholm
Telefon: 08-527 525 00
sales@dibs.se


DIBS Payment Services i Göteborg
Kyrkogatan 25, vån 3
411 15 Göteborg
Telefon: +46 (0)31-600 800
sales@dibs.se