Gå direkt till innehåll
Nets förvärvar ledande polsk betalleverantör

Pressmeddelande -

Nets förvärvar ledande polsk betalleverantör

Med förvärvet av den snabbt växande betalleverantören Polskie ePłatności (PeP) stärker Nets ytterligare positionen i Polen. Genom den starka närvaron som kortinlösare och terminalleverantör till små och medelstora företag är PeP en bra strategisk matchning som gör Nets utbud av betaltjänster i Polen komplett.

Nets meddelar idag att man förvärvar Polskie ePłatności (“PeP”), en ledande kortinlösare och terminalleverantör i Polen med totalt 125 000 installerade betalterminaler. Affären är värderad till 405 miljoner euro.

Med förvärvet stärker Nets ytterligare sin position i Polen − ett av de mest kommersiellt attraktiva länderna i Europa med tanke på den enorma tillväxten i kortbetalningar som drivs av övergången från kontanter. Utvecklingen stöds ytterligare av offentliga initiativ som syftar till att främja användningen av digitala betalningar.

− PeP är den snabbast växande betalleverantören i ett land där digitala betalningar växer snabbast i Europa och vi har imponerats av ledningen, den interna verksamheten och affärsresultaten. Detta förvärv följer vårt förvärv av DotPay/eCard och strategiska allians med Przelewy24, som båda är starka inom betallösningar för e-handel. Som kortinlösare och terminalleverantör till små och medelstora företag är PeP en riktigt bra strategisk matchning för oss, och som gör vårt utbud av betaltjänster för handlare i Polen komplett, säger Bo Nilsson, Nets koncern-vd.

− Vi är glada att bli en del av Nets som är en av Europas ledande betalleverantörer. Det betyder att vi kan fortsätta vår tillväxtresa och genom våra gemensamma kompetenser kan vi ytterligare stärka utbudet av betallösningar till förmån för kunderna, säger Jaroslaw Miko, vd för PeP.

PeP har drygt 600 medarbetare och förväntar en nettoomsättning på cirka 55 miljoner euro i år. Förvärvet måste nu godkännas av berörda myndigheter vilket förväntas ske under det tredje kvartalet 2020.

För mer information:
Søren Winge, Head of Press Relations Nets
+45 29 48 26 46, swing@nets.eu

Ämnen

Kategorier


Om PeP
PeP är den ledande leverantören av digitala betalningar i Polen. Företaget är specialiserade på att hantera betalningar och är leverantör av innovativa kortbetalningslösningar både för fysiska företag och på nätet. PeP har varit baserat i Tajęcina nära Rzeszow i Polen sedan 2010.

Om Nets
På Nets ser vi enklare betallösningar som grunden för utveckling och tillväxt – både inom handeln och samhället. Nets-koncernen har 3 500 medarbetare i ett antal länder i Europa och inkluderar nu DIBS, tyska Concardis och polska Dotpay/eCard. Vi hjälper hundratusentals företag och handlare samt hundratals finansinstitut att göra det enklare för sina kunder, samtidigt som man levererar oöverträffad säkerhet och stabilitet. Att skapa en enklare morgondag är det som driver oss.

Presskontakt

Patrik Müller

Patrik Müller

Presskontakt E-handelsexpert, Nets +46 709 370 420 Följ Patrik på LinkedIn
Søren Winge

Søren Winge

Presskontakt Head of Press Relations, Nets Norden +45 29 48 26 46
Peter Glüsing Pedersen

Peter Glüsing Pedersen

Presskontakt Head of Media Relations, Nordics Norden +45 29 48 26 46

Välkommen till Nets!

Nets, en del av den ledande europeiska betalleverantören Nexi Group, stödjer handlare, företag och konsumenter inom betalningar. Genom att förenkla betalningar och tillhandahålla de mest innovativa och pålitliga lösningarna hjälper vi handlare, företag och finansiella institutioner att bättre betjäna sina kunder och skapa tillväxt. För mer information besök www.nets.eu eller www.nexigroup.com

Nets
Hammarbybacken 27
120 30 Stockholm
Sverige