Pressrum

Följ Nets

Nets förvärvar två finska bolag inom betalningsteknik

Pressmeddelande   •   Jan 09, 2020 10:30 CET

Genom förvärvet av systerföretagen Poplatek och Poplapay stärker Nets kompetensen inom betalterminaler och förbättrar förmågan att erbjuda marknadsledande betallösningar till företag i Europa.

Nets förvärvar två bolag inom betalningsteknik: den finska mjukvaruutvecklaren Poplatek, tillsammans med spin-off-företaget Poplapay som tillhandahåller betalterminaltjänster i Finland. Syftet är att förbättra erbjudandet inom betalterminaler. Utöver tekniken så kommer kompetensen från de två bolagen ytterligare stärka Nets förmåga att erbjuda förstaklassiga betallösningar till handlare i Europa.

− Vår ambition är att bli bäst i Europa på betalningar. Poplatek är ett smidigt och högpresterande teknikföretag och Poplapay har solida kapaciteter inom betalterminaltjänster. Tillsammans kommer de bidra till att öka vår flexibilitet för att bättre tillgodose olika kundbehov i Europa och erbjuda de bästa betallösningarna, säger Robert Hoffmann, vd för Nets Merchant Services.

Poplatek och Poplapay har totalt omkring 40 medarbetare och en gemensam årlig intäkt på cirka fem miljoner euro. Förvärven slutfördes den 8 januari 2020. 

För mer information:
Søren Winge
Head of Press Relations, Nets
T: +45 29 48 26 46
Email: swing@nets.eu

Om Nets
På Nets ser vi enklare betallösningar som grunden för utveckling och tillväxt – både inom handeln och samhället. Nets-koncernen har 3 500 medarbetare i ett antal länder i Europa och inkluderar nu DIBS, tyska Concardis och polska Dotpay/eCard. Vi hjälper hundratusentals företag och handlare samt hundratals finansinstitut att göra det enklare för sina kunder, samtidigt som man levererar oöverträffad säkerhet och stabilitet. Att skapa en enklare morgondag är det som driver oss.

Har du frågor eller behöver hjälp?
DIBS Payment Services AB (publ)
Kungsgatan 32
111 35 Stockholm
Telefon: 08-527 525 00
sales@dibs.se


DIBS Payment Services i Göteborg
Kyrkogatan 25, vån 3
411 15 Göteborg
Telefon: +46 (0)31-600 800
sales@dibs.se