Gå direkt till innehåll
Nets inleder exklusiva förhandlingar om fusion med Nexi

Pressmeddelande -

Nets inleder exklusiva förhandlingar om fusion med Nexi

Nets och Nexi, två ledande aktörer i den europeiska betalningsindustrin, är i exklusiva förhandlingar för att nå ett potentiellt bindande avtal om villkoren för en fusion. Fusionen, som skulle skapa en ledande paneuropeisk betalningsleverantör, beror på överenskommelsen om ett bindande avtal mellan parterna inom en tio dagars exklusiv förhandlingsperiod liksom godkännande av berörda myndigheter.

Fusionen mellan Nets och Nexi skulle ske genom utbyte av aktier, där Nets aktieägare erhåller nyemitterade aktier i Nexi och behålls som delägare med långsiktiga åtaganden. Den möjliga sammanslagningen skulle skapa den ledande paneuropeiska aktören inom betalningsindustrin med oöverträffad skala, teknik, kapacitet och produktportfölj med heltäckande tjänster för en stor bredd av kunder. De två företagen kommer att dra nytta av en kompletterande geografisk närvaro i Europa och ett bredare produktsortiment.

Under Hellman & Friedmans ägande de senaste tre åren har Nets genomgått betydande förändringar och investeringar, vilket lett till en snabb tillväxt av kärnverksamheten, både organiskt och genom strategiska förvärv inklusive fusionen med Concardis Payment Group, som också ökat den geografiska närvaron i Europa.

Efter försäljningen av Nets konto-till-konto-verksamhet till Mastercard, som kommer att slutföras innan en möjlig fusion med Nexi är slutförd, fokuserar nu Nets på betallösningar och tjänster för handlare med starkt fokus på e-handel, och på transaktionshantering liksom tjänster för kortutgivare/banker. År 2019 omsatte Nets cirka 1 miljard euro och levererade en justerad EBITDA på cirka 400 miljoner euro (efter försäljningen av konto-till-konto-verksamheten) driven av solid tillväxtprofil på medellång sikt, vilket också kännetecknar Nexi.

För mer information:
Søren Winge, Head of Press Relations Nets
+45 29 48 26 46, swing@nets.eu

Ämnen

Kategorier


Om Nets
På Nets ser vi enklare betallösningar som grunden för utveckling och tillväxt – både inom handeln och samhället. Nets-koncernen har över 4 000 medarbetare i ett antal länder i Europa och inkluderar nu DIBS, tyska Concardis och polska Dotpay/eCard. Vi hjälper hundratusentals företag och handlare samt hundratals finansinstitut att göra det enklare för sina kunder, samtidigt som vi levererar oöverträffad säkerhet och stabilitet. Att skapa en enklare morgondag är det som driver oss.

Presskontakt

Patrik Müller

Patrik Müller

Presskontakt E-handelsexpert, Nets +46 709 370 420 Följ Patrik på LinkedIn
Søren Winge

Søren Winge

Presskontakt Head of Press Relations, Nets Norden +45 29 48 26 46
Peter Glüsing Pedersen

Peter Glüsing Pedersen

Presskontakt Head of Media Relations, Nordics Norden +45 29 48 26 46

Välkommen till Nets!

Nets, en del av den ledande europeiska betalleverantören Nexi Group, stödjer handlare, företag och konsumenter inom betalningar. Genom att förenkla betalningar och tillhandahålla de mest innovativa och pålitliga lösningarna hjälper vi handlare, företag och finansiella institutioner att bättre betjäna sina kunder och skapa tillväxt. För mer information besök www.nets.eu eller www.nexigroup.com

Nets
Hammarbybacken 27
120 30 Stockholm
Sverige