Gå direkt till innehåll
Snart blir det enklare att handla i 25 000 webbutiker − 23 siffror blir 3

Pressmeddelande -

Snart blir det enklare att handla i 25 000 webbutiker − 23 siffror blir 3

Snart blir det enklare och bekvämare att betala på nätet med bara 3 siffror istället för 23. Mer än 25 000 webbutiker i Norden kommer gemensamt att kunna spara kortuppgifter och därmed göra betalprocessen betydligt enklare för konsumenterna.

DIBS, ledande inom betalningar på nätet och en del av Nets, kommer tillsammans med Nets lansera tjänsten "Kom ihåg mig" som ger konsumenterna möjlighet att spara sina kortuppgifter säkert hos Nets i samband med köp på nätet. Det innebär att när man väl valt att spara sina kortuppgifter behöver man aldrig igen skriva in de 23 siffrorna på kortet, förutom de tre sista som utgör säkerhetskoden CVC/CVV som aldrig lagras. Tjänsten kommer att finnas vid handel i mer än 25 000 webbutiker i Norden som är anslutna till någon av betalleverantörerna inom Nets (DIBS, Nets och senare Paytrail i Finland). Kortuppgifterna sparas på säkraste sätt inom Netsgruppen.

– Tjänsten "Kom ihåg mig" kommer att förenkla köpupplevelsen för miljoner konsumenter i Norden. Genom att kortuppgifterna kan sparas och tjänsten användas av konsumenter i alla typer av webbutiker genom samverkan inom Netsgruppen, får man vid handel på nätet en enhetlig och unik köpupplevelse över hela Norden, säger Asger Hattel, Group Executive Vice President på Nets.

Svenska konsumenter vill slippa ange sitt kortnummer
Detta samarbete med Nets kommer inte bara att förenkla konsumenternas e-handel, utan också gynna webbutikerna om de väljer en betalningslösning från Netsgruppen. Enligt DIBS rapport Svensk E-handel skulle närmare hälften (47%) av alla svenska konsumenter vilja slippa ange sitt kortnummer vid varje köp, och klart mest bland de allra äldsta där sex av tio vill det. Och mer än var femte konsument i Norden (21%) uppgav att de skulle handla mer på nätet om tekniken fanns, med något högre andel i Sverige där var fjärde uppgav detta.

– Vi lyssnade på konsumenterna och agerade därefter, och vi är övertygade att webbutiker kommer gynnas starkt genom att välja en betallösning från DIBS eller en annan betalleverantör inom Netsgruppen. Detta visar tydligt vårt gemensamma arbete och att vi är starkare än någonsin tillsammans, och detta är bara början, säger Daniel Larsson, ‎SVP DIBS Commercial.

Säkerhetsstämpel genom Nets
Tjänsten "Kom ihåg mig" kommer på sikt att integreras sömlöst på alla plattformar för DIBS, Paytrail eller Nets, vilket innebär att det enda konsumenterna behöver hålla utkik efter är logotyperna för Netsgruppens betalleverantörer.

– Nets varumärke agerar som säkerhetsstämpel och när konsumenterna ser någon av logotyperna "DIBS by Nets", "Paytrail by Nets" eller Nets logotyp vid handel på nätet kan de vara säkra på att webbutiken har den högsta möjliga standarden vad gäller kryptering och att kortuppgifterna är sparade på ett säkert sätt. Och de tre siffrorna på baksidan av kortet är allt som behövs framöver för en trygg och enkel köpupplevelse, fortsätter Asger Hattel på Nets.

Tidigare i år meddelade Nets, en totalleverantör av betallösningar, att företaget fullföljt förvärvet av DIBS Payment Services. Nets köpte majoriteten av DIBS för en tid sedan, och tidigare i år köptes den resterande minoritetsdelen.

För mer information:
Daniel Larsson, SVP DIBS Commercial

daniel.larsson@dibs.se, 0736-40 42 11

Ämnen

Kategorier


Om DIBS Payment Services
DIBS, ledande inom betalningar på nätet och en del av Nets, har det bredaste utbudet av enkla och säkra betalningslösningar på nätet i Norden. Företaget startade 1998 som pionjärer inom betalningar på nätet och var först med att nå 2 miljarder transaktioner. Idag har man fler än 15 000 nätbutiker i Norden som kunder med ett årligt försäljningsvärde på över 150 miljarder kronor. Varje år väljer tusentals nya nätbutiker DIBS lösning. DIBS drygt 100 medarbetare i Sverige, Danmark och Norge arbetar för att göra det enkelt att ta betalt på nätet.

Om Nets
Nets är specialister på innovativa och digitala betalningar. Genom att samla banker, företag och konsumenter i ett internationellt nätverk möjliggör Nets digitala betalningar. Nets är etablerade i både Norden och Baltikum och erbjuder ett brett utbud av korttjänster, kontoöverföringar samt betalningslösningar för företag.

Presskontakt

Patrik Müller

Patrik Müller

Presskontakt E-handelsexpert, Nets +46 709 370 420 Följ Patrik på LinkedIn
Søren Winge

Søren Winge

Presskontakt Head of Press Relations, Nets Norden +45 29 48 26 46
Peter Glüsing Pedersen

Peter Glüsing Pedersen

Presskontakt Head of Media Relations, Nordics Norden +45 29 48 26 46

Välkommen till Nets!

Nets, en del av den ledande europeiska betalleverantören Nexi Group, stödjer handlare, företag och konsumenter inom betalningar. Genom att förenkla betalningar och tillhandahålla de mest innovativa och pålitliga lösningarna hjälper vi handlare, företag och finansiella institutioner att bättre betjäna sina kunder och skapa tillväxt. För mer information besök www.nets.eu eller www.nexigroup.com

Nets
Hammarbybacken 27
120 30 Stockholm
Sverige