Gå direkt till innehåll
Starweb om betallösningen Easy: "DIBS höjer verkligen konkurrensen"

Pressmeddelande -

Starweb om betallösningen Easy: "DIBS höjer verkligen konkurrensen"

DIBS partner Starweb var bland de första att integrera den nya betallösningen Easy strax innan sommaren och företagen har fördjupat sitt samarbete då Starweb tror starkt på lösningen. "Med Easy får samtliga våra e-handlare en mycket smidig, snabb och bra lösning", säger Johan Lindstedt, vd på Starweb.

DIBS och Nets nya tjänst Easy som lanserades strax innan sommaren gör e-handel ännu enklare för såväl e-handlare som konsumenter. Partners till DIBS − dvs leverantörer av e-handelsplattformar − är mycket viktiga då dessa aktörer står närmast e-handlarna och även är de bästa experterna på att utvärdera olika betalningslösningar. Starweb, en av de större e-handelsplattformarna i Sverige, var bland de första att integrera den nya tjänsten och har även varit involverade i den tekniska utvecklingsprocessen.

– DIBS tar stora steg framåt med Easy och höjer verkligen konkurrensen, vilket gynnar både e-handlare och konsumenter. Flera funktioner i den nya checkouten är de enda i sitt slag i Norden och vi tror starkt på positiv respons från marknaden när lösningen nu rullas ut, säger Johan Lindstedt, ‎vd på Starweb.

I DIBS och Nets ambition om att bygga marknadens bästa checkout så har återkopplingen från kunder och partners varit en central del i utvecklingsarbetet där Starweb spelat en särskilt stor roll. De båda företagen fördjupar nu samarbetet, vilket bland annat innebär gemensamma marknadsinsatser för Easy och att betallösningen kommer ingå som standard i Starwebs alla e-handelspaket.

– Med Easy får vi som e-handelsplattform en mycket smidig, snabb och bra lösning för våra 800 handlare. Koncernstyrkan är också tydlig, där bland annat plattformsintegrationen med Nets på sikt även kommer att möjliggöra efterlängtade omnikanallösningar, det vill säga att kunna samla både handel på nätet liksom i butik, avslutar Johan Lindstedt på Starweb.

– Vi är glada för Starwebs värdefulla bidrag och engagemang i utvecklingsprocessen av Easy som gjort lösningen ännu bättre för e-handlare och konsumenter, säger Daniel Larsson, ‎vd på DIBS.

Easy i korthet:

  • Enkel registrering för webbutiker på några minuter med BankID − helt pappersfritt.
  • Ett enda avtal för allt, inklusive betalsätt
  • Enklaste och snabbaste checkouten någonsin för konsumenter − helt inbäddad, betala med ett klick och full frihet att välja olika betalsätt såsom kort och faktura.
  • Möjlighet att spara flera betalkort och leveransadresser, och tjänsten kommer ihåg enheten som man betalar med.
  • Enkel integration med färdig koppling till flera stora e-handelssystem och open source-moduler
  • Användarvänlig administrationsportal ger webbutiken full kontroll över sin försäljning.
  • Integrerad med Nets tekniska plattform vilket ger högsta möjliga driftsäkerhet och är första steget mot målet att leverera kompletta och heltäckande betallösningar såväl på nätet som i fysiska butiker.

För att anmäla intresse klicka här: www.dibs.se/easy

För mer information:
Daniel Larsson, vd DIBS
daniel.larsson@dibs.se, 0736-40 42 11

Om DIBS Payment Services
DIBS, ledande inom betalningar på nätet och en del av Nets, har det bredaste utbudet av enkla och säkra betalningslösningar på nätet i Norden. Företaget startade 1998 som pionjärer inom betalningar på nätet och var först med att nå 2 miljarder transaktioner. Idag har man fler än 15 000 nätbutiker i Norden som kunder med ett årligt försäljningsvärde på över 150 miljarder kronor. Varje år väljer tusentals nya nätbutiker DIBS lösning. DIBS drygt 100 medarbetare i Sverige, Danmark och Norge arbetar för att göra det enkelt att ta betalt på nätet.

Om Nets
Nets är specialister på innovativa och digitala betalningar. Genom att samla banker, företag och konsumenter i ett internationellt nätverk möjliggör Nets digitala betalningar. Nets är etablerade i både Norden och Baltikum och erbjuder ett brett utbud av korttjänster, kontoöverföringar samt betalningslösningar för företag.

Om Starweb
Starweb grundades år 2000 och är ett av de första företagen i Sverige som utvecklat en plattform för webbaserad e-handel. I över ett decennium har vi jobbat för att ta fram en riktigt bra e-handel. Idag har Starweb över 800 nöjda kunder bl.a. Arla Foods, TUI Fly, Expo, Sveriges Radio och Synsam.

Ämnen

Kategorier


Nets, en del av den ledande europeiska betalleverantören Nexi Group, stödjer handlare, företag och konsumenter inom betalningar. Genom att förenkla betalningar och tillhandahålla de mest innovativa och pålitliga lösningarna hjälper vi handlare, företag och finansiella institutioner att bättre betjäna sina kunder och skapa tillväxt. För mer information besök www.nets.eu eller www.nexigroup.com 

Presskontakt

Patrik Müller

Patrik Müller

Presskontakt E-handelsexpert, Nets +46 709 370 420 Följ Patrik på LinkedIn
Søren Winge

Søren Winge

Presskontakt Head of Press Relations, Nets Norden +45 29 48 26 46
Peter Glüsing Pedersen

Peter Glüsing Pedersen

Presskontakt Head of Media Relations, Nordics Norden +45 29 48 26 46

Välkommen till Nets!

Nets, en del av den ledande europeiska betalleverantören Nexi Group, stödjer handlare, företag och konsumenter inom betalningar. Genom att förenkla betalningar och tillhandahålla de mest innovativa och pålitliga lösningarna hjälper vi handlare, företag och finansiella institutioner att bättre betjäna sina kunder och skapa tillväxt. För mer information besök www.nets.eu eller www.nexigroup.com

Nets
Hammarbybacken 27
120 30 Stockholm
Sverige