Pressrum

Följ Nets

Stockholms stad lanserar parkeringsapp med enkel betalning från DIBS

Pressmeddelande   •   Dec 05, 2013 14:06 CET

DIBS, Nordens ledande leverantör av enkla och säkra betalningslösningar på nätet, meddelar att Stockholms Stad valt betalningslösning från DIBS för betalning av parkering i nya appen "Betala P".

– Stockholms stad har genom en upphandling valt DIBS för säker betalning då deras anbud var det mest fördelaktiga för oss. I vår nya mobila app, Betala P, använder vi DIBS betalningslösning vilken medför att våra kunder bara behöver ange kortuppgifterna en gång. Nästa gång kan kunden med hög säkerhet och på ett enkelt sätt köpa parkeringstid med några få klick i appen. Vår målsättning med betaltjänsten är att den ska vara lättanvänd och vi har redan mottagit positiv återkoppling från våra kunder säger Jacob Jonsson, avtalscontroller på trafikkontoret.

– Vi är glada över att Stockholms stad valde vår betalningslösning för appar till sin parkeringstjänst. Vår tjänst för att lagra kortnumret till efterkommande köp är en stor succé säger Daniel Larsson, Chief Commercial Officer på DIBS.

För ytterligare information, vänligen kontakta:
Daniel Larsson, CCO på DIBS, telefon 073-64 042 11 eller e-post: daniel.larsson@dibs.se

Fakta om p-appen ”Betala P”:

  • Appen finns att hitta här https://itunes.apple.com/se/app/betala-p/id739699373?mt=8
  • Systemet har utvecklats av EasyPark.
  • Stadens nya alternativa betaltjänster kostar inget extra att använda.
  • För att kunna använda appen behöver man registrera sig med ett betalkort.
  • DIBS används för säker kortbetalning.

DIBS erbjuder Nordens bredaste utbud av enkla och säkra betalningslösningar på nätet. DIBS startade 1998 och var då pionjärer inom betalningar på nätet – idag är de ledande i Norden. DIBS var först med att nå 1,5 miljard transaktioner och har idag över 15 000 nätbutiker med ett årligt försäljningsvärde på över 100 miljarder kronor. Varje år väljer 2 500 nya nätbutiker DIBS lösning. DIBS 100 medarbetare i Sverige, Danmark och Norge arbetar för att göra det enkelt att ta betalt på nätet.

Har du frågor eller behöver hjälp?
DIBS Payment Services AB (publ)
Kungsgatan 32
111 35 Stockholm
Telefon: 08-527 525 00
sales@dibs.se


DIBS Payment Services i Göteborg
Kyrkogatan 25, vån 3
411 15 Göteborg
Telefon: +46 (0)31-600 800
sales@dibs.se