Pressrum

Följ Nets

Stort genomslag för nya tjänsten DIBS Accout som erbjuds genom 30 e-handelsplattformar

Pressmeddelande   •   Mar 12, 2015 11:19 CET

Nu lanseras DIBS Account som gör det enklare att ta betalt på nätet och i mobilen. Med DIBS Account kan webbutiken ta betalt med kort och faktura genom ett avtal, i ett administrationsverktyg och få en utbetalning. Tjänsten har fått stort genomslag och erbjuds genom fler än 30 e-handelsplattformar i Sverige och Norge.

DIBS lanserar den nya tjänsten DIBS Account som förenklar för alla som vill komma igång med e-handel. Det räcker med ett avtal med DIBS och webbutiken behöver inte längre teckna separat inlösenavtal med banken. Dessutom blir det enklare att stämma av transaktionerna eftersom webbutiken får en samlad utbetalning för både faktura- och kortbetalningar.

- Vi är mycket glada att lansera DIBS Account. Vi har jobbat hårt för att skapa en lösning som gör det enkelt att ta betalt på nätet och i mobilen. Vi har redan ett flertal av de största e-handelsplattformarna som lanserat tjänsten och vi får dagligen frågor från kunder som är intresserade av att komma igång. Jag är stolt över insatserna från alla som varit inblandade i projektet, säger Daniel Larsson, Marknads- och försäljningsdirektör och vice VD på DIBS Payment Services.

Tjänsten har testats sedan ett år tillbaka bland annat av e-handelsplattformen Starweb som byggde stöd för tjänsten åt sina 800 kunder.

- Många av våra webbutiker har tyckt att det varit krångligt att komma igång med betalningar för sin e-handel. Med DIBS Account tycker de att det blivit mycket enklare. Bara ett avtal, en utbetalning och ett administrationsgränssnitt för alla betalningar. Vi på Starweb kan nu fokusera på att hjälpa kunderna att öka sin försäljning. Det ska bli spännande att lansera detta för alla våra kunder. Jag är säker på att de kommer älska det, säger Johan Lindstedt VD på Starweb.

DIBS Account lanseras genom e-handelsplattformar i Sverige och Norge. Tjänsten har eller kommer få stöd från partners som Alpacha, Askås, Caupo, Censeo Tech, Jetshop, Kodmyran, Krokedil Produktionsbyrå, Nutid, Prestaworks, QuickNet, SiteDirect, Starweb, Textalk, Westin Webconsulting och Wikinggruppen. Under året kommer fler e-handelsplattformar att ansluta sig för att förenkla betalningarna för sina kunder.

DIBS erbjuder Nordens bredaste utbud av enkla och säkra betalningslösningar på nätet. DIBS startade 1998 och var då pionjärer inom betalningar på nätet – idag är de ledande i Norden. DIBS var först med att nå 1,5 miljard transaktioner och har idag över 15 000 nätbutiker med ett årligt försäljningsvärde på över 100 miljarder kronor. Varje år väljer 2 500 nya nätbutiker DIBS lösning. DIBS 100 medarbetare i Sverige, Danmark och Norge arbetar för att göra det enkelt att ta betalt på nätet.

Har du frågor eller behöver hjälp?
DIBS Payment Services AB (publ)
Kungsgatan 32
111 35 Stockholm
Telefon: 08-527 525 00
sales@dibs.se


DIBS Payment Services i Göteborg
Kyrkogatan 25, vån 3
411 15 Göteborg
Telefon: +46 (0)31-600 800
sales@dibs.se