Pressrum

Följ Nets

Stort intresse för betallösningen Easy: "Superenkel integration" enligt Textalk

Pressmeddelande   •   Mar 09, 2018 10:29 CET

Det är stort intresse från DIBS partners som levererar e-handelsplattformar för den nya tjänsten Easy, som förenklar alla steg i betalningen på nätet för både konsumenter och webbutiker. Över 30 e-handelsplattformar i Norden har hittills anslutit sig och nu senast Textalk, som gör det möjligt för sina 4 000 webbutiker att ta betalt med bara ett klick.

DIBS och Nets nya allt-i-ett-lösning Easy gör e-handel ännu enklare för nordiska webbutiker och konsumenter. Tjänsten som lanserades i Sverige under andra halvåret ifjol har fått ett stort intresse från partners som levererar e-handelsplattformar, med över 20 stycken integrerade i Sverige och ännu fler på kö för att ansluta. För hela Norden är det över hittills 30 stycken och tiotusentals nordiska webbutiker har nu möjlighet att välja den nya betallösningen. Några exempel på integrerade partners är Starweb, Loopia, Wikinggruppen, Vaimo, Kodmyran och E37. Senast ut är Textalk Webshop, ett av de populäraste e-handelssystemen som omkring 4 000 webbutiker använder:

– Det var superenkel integration med Easy, och det är positivt att en väletablerad aktör från en koncern med muskler satsar på att förenkla sin betallösning för såväl konsumenterna som oss leverantörer, säger Ingrid Bäck, partneransvarig för Textalk Webshop.

Easy har flera unika funktioner vid betalning, exempelvis kan man spara flera leveransadresser vilket konsumenterna uppskattar. Det innebär att de kan få leverans till sitt jobb eller till sommarstugan utan att behöva lägga in uppgifterna varje gång. Dessutom kan flera kort sparas och man slipper då lägga in några kortuppgifter överhuvudtaget, oavsett vilket kort man använder i någon av alla webbutiker som använder Easy.

Betalningslösningen kan också användas med de vanligaste open-sourcelösningarna som WooCommerce, Magento, OpenCart och Prestashop.

– Det är glädjande med det starka intresset från våra partners som är de bästa experterna på att utvärdera olika betalningslösningar. En av framgångsfaktorerna är det täta samarbetet under utvecklingen där vi fått väldigt värdefull input. I dagsläget kallar alla sina lösningar för checkout men det är stor skillnad mellan en integrerad checkout och en betalsida där man samlar olika betalsätt. Här blir våra partners viktiga i att guida sina kunder rätt, säger Daniel Larsson, ‎vd på DIBS.

Easy i korthet:

  • Enklaste och snabbaste checkouten för alla betalsätt − helt inbäddad, betala med ett klick.
  • Möjlighet att spara fakturauppgifter, flera betalkort och flera leveransadresser, och tjänsten kommer ihåg enheten som man betalar med. Uppgifterna sparas i alla webbutiker anslutna till Easy och möjliggör betalning med endast ett klick, oavsett butik.
  • Enkel registrering för webbutiker på några minuter med BankID − helt pappersfritt.
  • Ett enda avtal för allt, inklusive betalsätt.
  • Enkel integration med färdig koppling till flera stora e-handelssystem och open source-moduler.
  • Användarvänlig administrationsportal ger webbutiken full kontroll över sin försäljning.
  • Integrerad med Nets tekniska plattform vilket ger högsta möjliga driftsäkerhet och är första steget mot målet att leverera kompletta och heltäckande betallösningar såväl på nätet som i fysiska butiker.

För att anmäla intresse klicka här: www.dibs.se/easy

För mer information:
Daniel Larsson, vd DIBS
daniel.larsson@dibs.se, 0736-40 42 11

Om DIBS Payment Services
DIBS, ledande inom betalningar på nätet och en del av Nets, har det bredaste utbudet av enkla och säkra betalningslösningar på nätet i Norden. Företaget startade 1998 som pionjärer inom betalningar på nätet och var först med att nå 2 miljarder transaktioner. Idag har man fler än 15 000 nätbutiker i Norden som kunder med ett årligt försäljningsvärde på över 150 miljarder kronor. Varje år väljer tusentals nya nätbutiker DIBS lösning. DIBS drygt 100 medarbetare i Sverige, Danmark och Norge arbetar för att göra det enkelt att ta betalt på nätet.

Om Nets
Nets är specialister på innovativa och digitala betalningar. Genom att samla banker, företag och konsumenter i ett internationellt nätverk möjliggör Nets digitala betalningar. Nets har 2 400 medarbetare i både Norden och Baltikum och erbjuder ett brett utbud av korttjänster, kontoöverföringar samt betalningslösningar för företag och har omkring 300 000 olika typer av handlare som kunder.

Har du frågor eller behöver hjälp?
DIBS Payment Services AB (publ)
Kungsgatan 32
111 35 Stockholm
Telefon: 08-527 525 00
sales@dibs.se


DIBS Payment Services i Göteborg
Kyrkogatan 25, vån 3
411 15 Göteborg
Telefon: +46 (0)31-600 800
sales@dibs.se