Pressrum

Följ Nets

Succé för nytt mobilt betalsätt - 300 anslutna webbutiker

Pressmeddelande   •   Mar 26, 2015 09:46 CET

På under två månader har 300 danska webbutiker anslutit sig till MobliePay Online. Det innebär att 2 miljoner danskar kan använda MobilePay för att handla på nätet.

Mobil e-handel i Danmark har fått en flygande start i år. För sju veckor sedan öppnade Danske Bank, tillsammans med DIBS, upp för alla danska webbutiker att erbjuda det populära betalsättet MobilePay som mobil betalningslösning för handel på nätet. Över 300 webbutiker har redan anslutit sig till lösningen.

Dessutom blir det nu möjligt att betala med danskarnas favoritkort, Dankortet. Hittills har lösningen bara erbjudit internationella betalkort.

”Dankortets tillgänglighet är ett stort steg framåt. Nu är alla dörrar öppna för att e-handeln via MobilePay ska vara snabb, enkel och en heltäckande lösning för danskarna, precis som vi önskat.” Säger chefen för MobilePay-avdelningen på Danske Bank, Mark Wraa-Hansen.

DIBS, Nordens ledande leverantör av enkla och säkra betalningslösningar på nätet, ser Dankortets tillgänglighet som helt avgörande. DIBS och Danske Bank har arbetat med MobilePay Online i över ett år, detta samarbetet har bland annat bestått av utvecklingen av lösningen och en längre testfas tillsammans med en rad utvalda DIBS-kunder.

”Vi är mycket glada över att så många webbutiker anslutit sig till MobilePay på så kort tid. Våra kunder och partners är övertygade om att MobilePay kommer att bidra till ökad handel via mobilen i Danmark. Med Dankortets tillgänglighet kommer det att bli ännu mer attraktivt för webbutiker att erbjuda lösningen, även för svenska webbutiker som säljer till den danska marknaden. Vi är stolta över att stå bakom betalningslösningen MobilePay Online. Säger Daniel Larsson, Marknads- och försäljningsdirektör, Vice VD på DIBS.

För mer information kontakta Daniel Larsson, Marknads- och försäljningsdirektör, Vice VD på DIBS. Mobil: 073-640 42 11 eller e-post: daniel.larsson@dibs.se

Om MobilePay

MobilePay används idag av närmare 2 miljoner danskar för att föra över pengar mellan privatpersoner samt för att betala i fysiska butiker. Med MobilePay Online kan nu webbutiker med försäljning i Danmark också erbjuda betalsättet för köp via nätet.

DIBS erbjuder Nordens bredaste utbud av enkla och säkra betalningslösningar på nätet. DIBS startade 1998 och var då pionjärer inom betalningar på nätet – idag är de ledande i Norden. DIBS var först med att nå 1,5 miljard transaktioner och har idag över 15 000 nätbutiker med ett årligt försäljningsvärde på över 100 miljarder kronor. Varje år väljer 2 500 nya nätbutiker DIBS lösning. DIBS 100 medarbetare i Sverige, Danmark och Norge arbetar för att göra det enkelt att ta betalt på nätet.

Har du frågor eller behöver hjälp?
DIBS Payment Services AB (publ)
Kungsgatan 32
111 35 Stockholm
Telefon: 08-527 525 00
sales@dibs.se


DIBS Payment Services i Göteborg
Kyrkogatan 25, vån 3
411 15 Göteborg
Telefon: +46 (0)31-600 800
sales@dibs.se