Pressrum

Följ Nets

Swish en av flera nyheter i betallösningen Easy

Pressmeddelande   •   Jun 26, 2019 08:55 CEST

DIBS och Nets betallösning Easy har utvecklats med flera nya smarta funktioner som gör betalning på nätet ännu enklare. Nu kan konsumenter till exempel betala med Swish eller välja delbetalning direkt i checkouten.

– Swish och delbetalning är bara några av de nya funktionerna i vår betallösning Easy som nu är ännu starkare i konkurrensen. Vi är på en spännande resa för att hela tiden förbättra upplevelsen för både kunden som betalar och för den som tar betalt, säger Patrik Müller, e-handelsexpert på Netsägda DIBS.

Easy är DIBS och Nets nya checkout som gör e-handel enklare för nordiska webbutiker och konsumenter, bland annat genom att samla alla betalsätt i ett flöde och låta konsumenter och företag betala blixtsnabbt och direkt på webbutikens kassasida. Hundratusentals nordiska konsumenter kan betala med bara ett klick hos de över 1 000 anslutna webbutikerna. DIBS och Nets satsar stort på att utveckla Easy i rasande fart och flera nya funktioner har lagts till den senaste tiden – alla med syftet att göra det enklare och mycket snabbare att betala och ta betalt.

Swish, som har sju miljoner privatanvändare, blir allt mer populärt att använda av svenskarna även för att betala på nätet och nu är betalsättet helt integrerat i Easy. Swishcertifikatet är ordnat av DIBS och telefonnumret sparas och förifylls i alla webbutiker som använder Easy. Swishbetalningarna kommer i samma avstämning och rapport som kort, faktura och delbetalning för enklare avstämning.

Ytterligare nya funktioner stärker Easy

Delbetalning direkt i checkouten − möjlighet att välja delbetalning i kassan. Kunderna betalar ett fast belopp varje månad fram till att hela köpet är betalt, medan webbutiken får betalt för hela köpesumman direkt. Detta kan ge fler genomförda köp till ett högre genomsnittligt ordervärde och passar särskilt bra vid försäljning av produkter med högt snittbelopp.

Abonnemangsbetalningar − möjlighet för kunderna att betala automatiskt varje månad vid prenumerationer och olika abonnemang.

B2B-checkout − en anpassad checkout som gör det lika enkelt att betala för företag som för konsumenter. Använd kort eller faktura och möjlighet att spara flera kort, leveransadresser och fakturauppgifter.

Vipps – på samma sätt som Swish är ett viktigt betalsätt i Sverige har Vipps tagit norrmännen med storm. I Easy checkout får konsumenterna samma fördelar som med Swish – förifyllt telefonnummer, betalningarna i samma avstämning som övriga betalningar och ingen ytterligare teknisk integration.

För partners har det blivit ännu enklare att få igång nya kunder med ett helt digitalt flöde och det är även förbättrat flöde för webbutiker som använder kundinloggning. Inom kort adderas flera förbättringar som gör det möjligt att anpassa betallösningens utseende och sätta webbutikens varumärke i centrum, som exempelvis färgstyling av checkouten.

För mer information:
Patrik Müller, e-handelsexpert på DIBS
patrik.muller@dibs.se, 0709-37 04 20

Om DIBS Payment Services
DIBS, ledande inom betalningar på nätet och en del av Nets, har det bredaste utbudet av enkla och säkra betalningslösningar på nätet i Norden. Företaget startade 1998 som pionjärer inom betalningar på nätet och var först med att nå 3 miljarder transaktioner. Idag har man fler än 15 000 nätbutiker i Norden som kunder med ett årligt försäljningsvärde på över 150 miljarder kronor. Varje år väljer tusentals nya nätbutiker DIBS lösning. DIBS drygt 100 medarbetare i Sverige, Danmark och Norge arbetar för att göra det enkelt att ta betalt på nätet.

Om Nets
På Nets ser vi enklare betallösningar som grunden för utveckling och tillväxt – både inom handeln och samhället. Nets-koncernen som har 3 500 medarbetare och nu inkluderar tyska Concardis och polska Dotpay/eCard hjälper hundratals finansinstitut och hundratusentals företag och handlare i Europa att göra det enklare för sina kunder, samtidigt som man levererar oöverträffad säkerhet och stabilitet. Att skapa en enklare morgondag är det som driver oss.

Har du frågor eller behöver hjälp?
DIBS Payment Services AB (publ)
Kungsgatan 32
111 35 Stockholm
Telefon: 08-527 525 00
sales@dibs.se


DIBS Payment Services i Göteborg
Kyrkogatan 25, vån 3
411 15 Göteborg
Telefon: +46 (0)31-600 800
sales@dibs.se