Gå direkt till innehåll
UnionPay International och Nets i nytt och utökat avtal

Pressmeddelande -

UnionPay International och Nets i nytt och utökat avtal

Kinesiska UnionPay som har flest kortanvändare i världen har ingått ett nytt och utökat avtal för Norden med Nets, en ledande leverantör av betaltjänster i Europa som en del av den ledande betalleverantören Nexi Group. Genom avtalet utökas antalet enskilda handlare i Sverige som kommer kunna ta emot UnionPay från cirka 4 000 till 8 500.

Avtalet möjliggör kontaktlösa betalningar med UnionPay i ännu fler av Nets betalterminaler: totalt över 100 000 i Danmark, Sverige och Norge. Antalet enskilda handlare i Sverige som kommer kunna ta emot UnionPay ökar från cirka 4 000 till 8 500. Avtalet gäller nu även acceptans i mer än 6 000 bankomater i Danmark, Sverige, Norge och Finland – en nästan fullständig bankomatacceptans i Norden. UnionPay och Nets förväntar sig även nå ett nytt avtal för att förlänga UnionPays befintliga tillgänglighet i Finland.

När internationella resor återhämtar sig kommer kortinnehavare av UnionPay som besöker Norden kunna använda sitt kort eller sin mobiltelefon för att betala snabbt och säkert i Nets terminaler. Att ge kinesiska besökare möjlighet att använda det betalsätt som man föredrar är fördelaktigt för handlare, då det ökar kundnöjdheten och potentiellt också omsättningen.

Norden har blivit en allt mer populär destination för kinesiska besökare under de senare åren och tog emot hela 1,5 miljoner personer 2019. Besökarna från Kina spenderar inom många olika handelskategorier och enligt Nets data är det genomsnittliga köpet i svenska detaljhandelsbutiker betydligt högre jämfört med shoppande besökare från andra länder.

– Vi är mycket glada över detta betydande nya avtal med vår långsiktiga partner Nets, som väsentligt ökar acceptansen för UnionPay i Norden. När vi ser att internationella resor börjar normaliseras kommer Norden återigen bli en viktig destination för våra kortinnehavare. Vi ser fram emot att fortsätta stärka vårt partnerskap med Nets under de kommande åren, säger Han Wang, biträdande chef för UnionPay Internationals europeiska verksamhet.

– Vi är glada över att kunna erbjuda möjligheten att ta emot betalningar med UnionPay till ett betydligt större antal handlare i Norden. Det är fördelaktigt för handlare att erbjuda kunderna möjligheten att betala enkelt och säkert med det betalsätt som de föredrar. Vårt partnerskap är särskilt viktigt för handlare i de många populära turistmålen i Norden, när UnionPays kortinnehavare väl börjar återvända, säger Patrick Höijer, Sverigechef för Nets.

Med miljarder kort utfärdade över hela världen har UnionPay flest kortanvändare i världen. Det globala nätverket omfattar 180 länder och regioner, med lokalt kortutfärdande i 70 länder och regioner.

För mer information:
UnionPay: Citigate Dewe Rogerson, Patrick Evans/Kate Burns
unionpay@citigatedewerogerson.com, +44 (0)20 7025 6567

Nets: Søren Winge, Head of Press Relations
swing@nets.eu, +45 29 48 26 46

Ämnen

Kategorier


Om UnionPay International
UnionPay International (UPI) fokuserar på tillväxt och stöd för UnionPays globala verksamhet. I samarbete med mer än 2 400 institutioner världen över möjliggör UnionPay International kortacceptans i 180 länder och regioner med lokalt utfärdande i 70 länder och regioner. UnionPay International tillhandahåller högkvalitativa, kostnadseffektiva och säkra gränsöverskridande betaltjänster till världens största kortinnehavarbas och garanterar praktiska lokala tjänster till ett växande antal globala UnionPay-kortinnehavare och handlare. För mer information www.unionpayintl.com/en

Om Nets
Med en tro på enkelhet och säkerhet som grunden för tillväxt och framsteg driver Nets betallösningar för en enklare morgondag för både banker, företag och konsumenter i hela Europa. För mer information www.nets.eu. Nets är en del av den ledande europeiska betalleverantören Nexi Group. För mer information www.nexigroup.com 

Presskontakt

Patrik Müller

Patrik Müller

Presskontakt E-handelsexpert, Nets +46 709 370 420 Följ Patrik på LinkedIn
Søren Winge

Søren Winge

Presskontakt Head of Press Relations, Nets Norden +45 29 48 26 46
Peter Glüsing Pedersen

Peter Glüsing Pedersen

Presskontakt Head of Media Relations, Nordics Norden +45 29 48 26 46

Välkommen till Nets!

Nets, en del av den ledande europeiska betalleverantören Nexi Group, stödjer handlare, företag och konsumenter inom betalningar. Genom att förenkla betalningar och tillhandahålla de mest innovativa och pålitliga lösningarna hjälper vi handlare, företag och finansiella institutioner att bättre betjäna sina kunder och skapa tillväxt. För mer information besök www.nets.eu eller www.nexigroup.com

Nets
Hammarbybacken 27
120 30 Stockholm
Sverige